З буряком можна приготувати безліч страв, а не лише традиційний вінегрет, який, втім, можуть прикрасити несподівані добавки, як радить шеф-кухар Андрій Величко. Так, ресурс «Вкусно поедим» пропонує рецепт простого та ситного салату з індичкою, буряком та сиром, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
- Філе індички (відварене) — 200 г;
- Буряк (печений або відварений) — 1 шт;
- Горіхи грецькі — 50 г;
- Часник — 2 зубчики;
- Цибуля зелена — невеликий пучок;
- Гірчиця — 1 ч. ложка;
- Сметана — 2−3 ст. ложки;
- Сир домашній — 1 ст. ложка;
- Сіль, перець, зелень — за смаком.
Приготування:
- Буряк нарізати невеликими кубиками.
- М'ясо індички нарізати маленькими шматочками.
- Горіхи подрібнити ножем.
- Зелену цибулю дрібно нарізати.
- Поєднати всі інгредієнти.
- Салат посолити, додати чорний перець.
- Для соусу змішати гірчицю, часник (видавити через прес), сметану та сир.
- Заправити салат соусом, добре перемішати, прикрасити зеленню та половинками волоських горіхів.
Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...
Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...