Сподобається і дітям, і дорослим: Простий рецепт торта "Зебра" на сметані із шоколадною глазур'ю

У холодну пору року потрібно знаходити привід частіше зустрічатися з близькими або друзями за чашкою гарячого чаю з домашньою випічкою. Патріоти України пропонують вам приготувати оригінальний торт Зебра, який приємно здивує і дітей, і дорослих.

Інгредієнти для коржів: сметана (200 мл), вершкове масло (50 г), яйця (3 шт.), цукор (200 г), сода (0,5 ч. л.), какао-порошок (2-3 ст. л.), борошно (250-300 г), ванільний цукор (1 пакетик), сіль (щіпка).

Інгредієнти для крему: вершкове масло (100 г), згущене молоко (5 ст. л.).

Інгредієнти для просочення: цукор (4 ст. л.), вода (6 ст. л.).

Інгредієнти для глазурі: вершкове масло (50 г), сметана (2 ст. л.), цукор (3 ст. л.), какао-порошок (2 ст. л.).

Також знадобиться форма для випікання з роз'ємними бортиками діаметром близько 18-20 см.

Приготування:

Вершкове масло для коржів розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Залишаємо, щоб воно охололо до кімнатної температури.

У глибокій мисці збиваємо яйця з цукром, ванільним цукром та щіпкою солі. Зробити це можна міксером або вручну вінчиком. Повинна вийти однорідна пишна маса. Потім додаємо сметану і збиваємо ще декілька хвилин, а потім - розтоплене вершкове масло і соду або 1 ч. л. розпушувача.

Борошно просіюємо через сито і вводимо в тісто невеликими порціями, ретельно перемішуючи.

Потім поділяємо тісто на дві рівні частини, в одну з них додаємо какао-порошок. Перемішуємо, щоб він рівномірно розподілився.

Дно форми для випічки вистилаємо пергаментним папером, а бортики змащуємо вершковим маслом. У центр виливаємо 1 ст. л. світлого тіста, потім усередину 1 ст. л. шоколадного - і таким чином, чергуючи, виливаємо все тісто.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Випікаємо коржі для торта Зебра близько 40-50 хвилин - готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою. Потім виймаємо корж і викладаємо його на решітку. Чекаємо, коли він охолоне, потім розрізаємо на 2 чи навіть 3 частини.

Для просочення готуємо цукровий сироп: наливаємо у сотейник воду, додаємо цукор і ставимо на вогонь. Перемішуємо, чекаємо, доки він повністю розчиниться, а потім знімаємо. Після того, як сироп охолоне, просочуємо ним коржі.

Вершкове масло для крему нарізаємо заздалегідь невеликими кубиками і залишаємо при кімнатній температурі. Потім збиваємо його міксером, поступово вводимо в нього згущене молоко.

Для глазурі беремо невелику каструлю, в якій змішуємо сметану, вершкове масло, цукор та какао. Доводимо до кипіння на слабкому вогні, потім варимо близько 1-2 хвилин.

Беремо тарілку, на яку викладаємо першим корж, просочений сиропом. Змащуємо його кремом, потім на нього ставимо другий корж, також змащуємо його, слідом третій. Зверху покриваємо торт Зебра шоколадною глазур'ю і ставимо приблизно на 2-3 години в холодильник, щоб він просочився.

Подаємо до чаю, нарізаючи на порційні шматочки.

Джерело: Апостроф

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...