Сподобається і дітям, і дорослим: Простий рецепт торта "Зебра" на сметані із шоколадною глазур'ю

У холодну пору року потрібно знаходити привід частіше зустрічатися з близькими або друзями за чашкою гарячого чаю з домашньою випічкою. Патріоти України пропонують вам приготувати оригінальний торт Зебра, який приємно здивує і дітей, і дорослих.

Інгредієнти для коржів: сметана (200 мл), вершкове масло (50 г), яйця (3 шт.), цукор (200 г), сода (0,5 ч. л.), какао-порошок (2-3 ст. л.), борошно (250-300 г), ванільний цукор (1 пакетик), сіль (щіпка).

Інгредієнти для крему: вершкове масло (100 г), згущене молоко (5 ст. л.).

Інгредієнти для просочення: цукор (4 ст. л.), вода (6 ст. л.).

Інгредієнти для глазурі: вершкове масло (50 г), сметана (2 ст. л.), цукор (3 ст. л.), какао-порошок (2 ст. л.).

Також знадобиться форма для випікання з роз'ємними бортиками діаметром близько 18-20 см.

Приготування:

Вершкове масло для коржів розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Залишаємо, щоб воно охололо до кімнатної температури.

У глибокій мисці збиваємо яйця з цукром, ванільним цукром та щіпкою солі. Зробити це можна міксером або вручну вінчиком. Повинна вийти однорідна пишна маса. Потім додаємо сметану і збиваємо ще декілька хвилин, а потім - розтоплене вершкове масло і соду або 1 ч. л. розпушувача.

Борошно просіюємо через сито і вводимо в тісто невеликими порціями, ретельно перемішуючи.

Потім поділяємо тісто на дві рівні частини, в одну з них додаємо какао-порошок. Перемішуємо, щоб він рівномірно розподілився.

Дно форми для випічки вистилаємо пергаментним папером, а бортики змащуємо вершковим маслом. У центр виливаємо 1 ст. л. світлого тіста, потім усередину 1 ст. л. шоколадного - і таким чином, чергуючи, виливаємо все тісто.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Випікаємо коржі для торта Зебра близько 40-50 хвилин - готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою. Потім виймаємо корж і викладаємо його на решітку. Чекаємо, коли він охолоне, потім розрізаємо на 2 чи навіть 3 частини.

Для просочення готуємо цукровий сироп: наливаємо у сотейник воду, додаємо цукор і ставимо на вогонь. Перемішуємо, чекаємо, доки він повністю розчиниться, а потім знімаємо. Після того, як сироп охолоне, просочуємо ним коржі.

Вершкове масло для крему нарізаємо заздалегідь невеликими кубиками і залишаємо при кімнатній температурі. Потім збиваємо його міксером, поступово вводимо в нього згущене молоко.

Для глазурі беремо невелику каструлю, в якій змішуємо сметану, вершкове масло, цукор та какао. Доводимо до кипіння на слабкому вогні, потім варимо близько 1-2 хвилин.

Беремо тарілку, на яку викладаємо першим корж, просочений сиропом. Змащуємо його кремом, потім на нього ставимо другий корж, також змащуємо його, слідом третій. Зверху покриваємо торт Зебра шоколадною глазур'ю і ставимо приблизно на 2-3 години в холодильник, щоб він просочився.

Подаємо до чаю, нарізаючи на порційні шматочки.

Джерело: Апостроф

А ви це знали? Навіщо кухарі додають масло у воду перед варінням круп

середа, 8 жовтень 2025, 11:30

У класичній кулінарній традиції, зокрема в рецептурах, відображених у виданнях, як, наприклад, "Книга про смачну і здорову їжу" 1952 року, існував, здавалося б, незвичний прийом - вершкове або рослинне масло додавали не в готову кашу, а безпосередньо в...

Ви все життя обманювали себе! Правда про каву, яку приховують

середа, 8 жовтень 2025, 10:15

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї досі існує багато міфів, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Насправді помірне споживання кави не призводить до зневоднення. Кофеїн має сечогінний ефект лише при дуже великих...