Сподобається кожному: Простий рецепт шоколадно-апельсинового пирога до чаю

Дуже смачним десертом до чаю стане апельсиновий пиріг. Фрукт надає йому неповторний смак, тому він обов’язково сподобається кожному, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 г
  • Яйце – 6 од.
  • Цукор – 320 г
  • Крохмаль – 100 г
  • Апельсини – 2 од.
  • Вершки – 800 мл
  • Яєчні жовтки – 6 од.
  • Сіль – щіпка
  • Ваніль – 1 стручок
  • Чорний шоколад – 300 г
  • Вершкове масло – 20 г
  • Розпушувач – 20 г.

Приготування:

Збийте яйця і змішайте зі 180 г цукру, потім додайте розпушувач, 150 г борошна, 60 г кукурудзяного крохмалю і цедру апельсина, натерту на дрібній тертці. Все добре перемішайте. Випікайте при 180 градусах 40 хвилин.

Приготуйте крем: змішайте жовтки, 140 г цукру, ванілін, сіль і 40 г крохмалю. Подрібніть цедру з другого апельсина і вичавіть сік з 1 апельсина. Влийте 500 мл вершків і змішайте з апельсиновим соком. Додайте цедру і поставте суміш на вогонь. Нагрійте на дуже маленькому вогні 2 хвилини. Добре перемішайте.

Вершки процідіть через сито і варіть до загустіння. Потім накрийте харчовою плівкою і дайте охолонути. Готовий бісквіт остудіть, потім розріжте на дві частини. З апельсина, що залишився, вичавіть сік і просочіть бісквіт, нанесіть трохи крему і викладіть другу частину бісквіта.

Приготуйте глазур: налийте в каструлю 300 мл вершків, додайте шоколад і 20 г вершкового масла, поставте на вогонь і варіть до утворення глазурі. Полийте торт глазур’ю.

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...

Щоб не зіпсувати! У якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

четвер, 25 квітень 2024, 8:59

Шашлик можна готувати з різного м'яса, але найсмачніше буде зі свинини та курки. Але, дуже важливо пам'ятати, що запорука смачного шашлику - маринад і ще посуд, в якому ви його готуватимете, передають Патріоти України. Кулінарка поділилася в Instagram ...