Сподобається кожному: Простий рецепт шоколадно-апельсинового пирога до чаю

Дуже смачним десертом до чаю стане апельсиновий пиріг. Фрукт надає йому неповторний смак, тому він обов’язково сподобається кожному, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 г
  • Яйце – 6 од.
  • Цукор – 320 г
  • Крохмаль – 100 г
  • Апельсини – 2 од.
  • Вершки – 800 мл
  • Яєчні жовтки – 6 од.
  • Сіль – щіпка
  • Ваніль – 1 стручок
  • Чорний шоколад – 300 г
  • Вершкове масло – 20 г
  • Розпушувач – 20 г.

Приготування:

Збийте яйця і змішайте зі 180 г цукру, потім додайте розпушувач, 150 г борошна, 60 г кукурудзяного крохмалю і цедру апельсина, натерту на дрібній тертці. Все добре перемішайте. Випікайте при 180 градусах 40 хвилин.

Приготуйте крем: змішайте жовтки, 140 г цукру, ванілін, сіль і 40 г крохмалю. Подрібніть цедру з другого апельсина і вичавіть сік з 1 апельсина. Влийте 500 мл вершків і змішайте з апельсиновим соком. Додайте цедру і поставте суміш на вогонь. Нагрійте на дуже маленькому вогні 2 хвилини. Добре перемішайте.

Вершки процідіть через сито і варіть до загустіння. Потім накрийте харчовою плівкою і дайте охолонути. Готовий бісквіт остудіть, потім розріжте на дві частини. З апельсина, що залишився, вичавіть сік і просочіть бісквіт, нанесіть трохи крему і викладіть другу частину бісквіта.

Приготуйте глазур: налийте в каструлю 300 мл вершків, додайте шоколад і 20 г вершкового масла, поставте на вогонь і варіть до утворення глазурі. Полийте торт глазур’ю.

Не робіть так! Основна помилка у приготуванні картопляного пюре, яку допускають 90% господарок

середа, 14 травень 2025, 18:13

Іноді навіть професійні кухарі припускаються помилок у приготуванні найпростіших страв, що вже говорити про любителів. Картопляне пюре навряд чи можна віднести до гарнірів, процес приготування якого проходить завше гладко, передають Патріоти України. К...

Є секрет! Що досвідчені господині додають до дерунів, щоб вони не чорніли

середа, 14 травень 2025, 17:13

Деруни можна назвати чудовою бюджетною стравою, здатною принести різноманітність у звичний раціон. Однак для того, щоб страва сподобалась всім домашнім, вона має бути красивою та смачною, передають Патріоти України. За естетику дерунів відповідає колір...