Сподобається навіть прискіпливій свекрусі: Рецепт розсольника із яловичиною

Свекруха чи невістка – одвічне протистояння, яке триває століттями. Таку суперечку навіть описав класик української літератури Іван Нечуй-Левицький у своєму творі "Кайдашева сім'я". За сюжетом унаслідок сварки із невісткою Мотрею свекруха Кайдашиха навіть позбулась правого ока. Зараз, звісно, не відбувається таких гострих конфліктів, але проблема "чим нагодувати чоловіка, щоб догодити свекрусі," залишається завжди, зазначають Патріоти України та пропонують вашій увазі рецепт класичного супу, який вийде смачним та сподобається навіть "консервативно налаштованим" господиням.

Інгредієнти:

Яловичина – 500 г

Перловка – 150 г

Картопля – 3 шт.

Цибуля – 1 шт.

Морква – 1 шт.

Огірки – 200 г

Огірковий розсіл – 200 мл

Томатна паста – 1 ст. л.

Зелень – за смаком

Олія для смаження

Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо м'ясо до готовності та нарізаємо на шматочки.
  2. Обсмажуємо цибулю, додаємо моркву і тушкуємо до м'якості. Додаємо огірки дрібно нарізані або натерті на великій тертці, й томатну пасту, декілька хвилин тушкуємо та наливаємо воду або розсіл від огірків, тушкуємо, поки огірки не стануть м'якими.
  3. У бульйон відправляємо нарізане м'ясо, картоплю, відварену майже до готовності перловку і варимо до готовності картоплі.
  4. Коли картопля стане м'якою, відправляємо в каструлю засмажку, розсіл, лавровий лист, сіль і спеції за смаком. Варимо ще 5 хвилин і знімаємо з вогню. Додаємо зелень і подаємо зі сметаною. Для аромату можна додати часник.

Все просто! Як посмажити рибу, щоб не було запаху

неділя, 21 грудень 2025, 6:42

Смажена риба -смачна і швидка страва, але саме через запах її часто готують рідше, ніж хотілося б. Аромат легко в’їдається у штори, меблі й одяг, навіть якщо відчинити вікно. Виявляється, цієї проблеми можна уникнути без складних прийомів і дорогих за...

Такого ви ще не куштували! Намазка-асорті із сала - усі будуть у захваті

неділя, 21 грудень 2025, 5:40

Чи траплялося вам купити сало не таке смачне, як хотілося б? Не варто засмучуватися. Мало того, що є способи тверде сало зробити делікатесним, так його можна легко перетворити на гастрономічний шедевр, передають Патріоти України. Рецепт кулінарки Елли ...