Сподобається навіть прискіпливій свекрусі: Рецепт розсольника із яловичиною

Свекруха чи невістка – одвічне протистояння, яке триває століттями. Таку суперечку навіть описав класик української літератури Іван Нечуй-Левицький у своєму творі "Кайдашева сім'я". За сюжетом унаслідок сварки із невісткою Мотрею свекруха Кайдашиха навіть позбулась правого ока. Зараз, звісно, не відбувається таких гострих конфліктів, але проблема "чим нагодувати чоловіка, щоб догодити свекрусі," залишається завжди, зазначають Патріоти України та пропонують вашій увазі рецепт класичного супу, який вийде смачним та сподобається навіть "консервативно налаштованим" господиням.

Інгредієнти:

Яловичина – 500 г

Перловка – 150 г

Картопля – 3 шт.

Цибуля – 1 шт.

Морква – 1 шт.

Огірки – 200 г

Огірковий розсіл – 200 мл

Томатна паста – 1 ст. л.

Зелень – за смаком

Олія для смаження

Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо м'ясо до готовності та нарізаємо на шматочки.
  2. Обсмажуємо цибулю, додаємо моркву і тушкуємо до м'якості. Додаємо огірки дрібно нарізані або натерті на великій тертці, й томатну пасту, декілька хвилин тушкуємо та наливаємо воду або розсіл від огірків, тушкуємо, поки огірки не стануть м'якими.
  3. У бульйон відправляємо нарізане м'ясо, картоплю, відварену майже до готовності перловку і варимо до готовності картоплі.
  4. Коли картопля стане м'якою, відправляємо в каструлю засмажку, розсіл, лавровий лист, сіль і спеції за смаком. Варимо ще 5 хвилин і знімаємо з вогню. Додаємо зелень і подаємо зі сметаною. Для аромату можна додати часник.

Хіти тижня. Не встоїть ніхто! Сирні пончики, що тануть у роті

субота, 23 жовтень 2021, 23:05

Останнім часом в багатьох кав'ярнях можна побачити яскравий десерт - пончики, покриті кольоровою глазур'ю з посипками, зазначають Патріоти України. Пропонуємо вам український варіант цієї страви, яку легко можна приготувати вдома, - сирні пончики або с...

Як приготувати скумбрію, щоб вона була і корисною, і смачною: Поради шеф-кухаря

субота, 23 жовтень 2021, 22:15

Скумбрія – не тільки смачна, але ще й дуже корисна риба, в якій багато фтору, фосфору та омега-3, які так необхідні організму. Також вона має потужні антиоксидантні й антиканцерогенні властивості й дуже легко та просто готується, достатньо лише 20 хвил...