Сподобається навіть тим, хто не любить каші: Рецепт бездоганної гречки під шубою

Гречка має досить багато переваг та виступає надзвичайно смачним гарніром. Якщо звичайна варена крупа вже неабияк вам приїлась та набридла, то її з легкістю можна приготувати по-новому. А саме, з овочами та м'ясом під сирною шубкою – смачно, корисно та ситно. Така страва, до речі, не потребує жодних поєднань, тож її можна подавати як самостійну. Рецептом гречки під шубою поділилася фудболгерка Марина Новікова в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 шт
  • морква – 2 шт
  • гречана крупа – 350 г
  • м'ясо – 600 г
  • сир – 200 г
  • гаряча вода – 600 мл
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

1. Подрібнити цибулю, моркву натерти на тертці. Обсмажити до готовності.

2. Готові овочі рівномірно викласти у форму для випікання.

3. Порізати м'ясо кубиками та викласти на овочі. Посолити та поперчити.

4. Промити гречку та викласти у форму.

5. Залити кип'яченою водою та посолити. Накрити форму фольгою та поставити випікатися – 40 хвилин при температурі 180 градусів.

6. Натерти сир на тертці та посипати гречку. Запікати ще 10 хвилин.

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

Для чого смажити солоні огірки, якщо ви готуєте макарони

четвер, 21 листопад 2024, 17:12

Макарони та солоні огірки — досить неочікуване поєднання продуктів для однієї страви. Але це цікавий спосіб внести різноманіття. Далі в статті ви зможете дізнатися, яким чином можна покращити макарони та зробити їх надзвичайно смачними, передають Патрі...