Сподобається навіть тим, хто не любить каші: Рецепт бездоганної гречки під шубою

Гречка має досить багато переваг та виступає надзвичайно смачним гарніром. Якщо звичайна варена крупа вже неабияк вам приїлась та набридла, то її з легкістю можна приготувати по-новому. А саме, з овочами та м'ясом під сирною шубкою – смачно, корисно та ситно. Така страва, до речі, не потребує жодних поєднань, тож її можна подавати як самостійну. Рецептом гречки під шубою поділилася фудболгерка Марина Новікова в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 шт
  • морква – 2 шт
  • гречана крупа – 350 г
  • м'ясо – 600 г
  • сир – 200 г
  • гаряча вода – 600 мл
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

1. Подрібнити цибулю, моркву натерти на тертці. Обсмажити до готовності.

2. Готові овочі рівномірно викласти у форму для випікання.

3. Порізати м'ясо кубиками та викласти на овочі. Посолити та поперчити.

4. Промити гречку та викласти у форму.

5. Залити кип'яченою водою та посолити. Накрити форму фольгою та поставити випікатися – 40 хвилин при температурі 180 градусів.

6. Натерти сир на тертці та посипати гречку. Запікати ще 10 хвилин.

Червона пляма на яйці: Чи можна її їсти і чи небезпечна вона для здоров’я

понеділок, 15 грудень 2025, 23:10

Іноді, розбиваючи яйце, можна помітити маленьку червону плямку, схожу на краплю крові. Багато людей відразу викидають таке яйце або видаляють пляму. Насправді, червона пляма - це невеликий згусток крові, що виникає через мікрокрововилив у репродуктивно...

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...