Сподобається навіть тим, хто не любить каші: Рецепт бездоганної гречки під шубою

Гречка має досить багато переваг та виступає надзвичайно смачним гарніром. Якщо звичайна варена крупа вже неабияк вам приїлась та набридла, то її з легкістю можна приготувати по-новому. А саме, з овочами та м'ясом під сирною шубкою – смачно, корисно та ситно. Така страва, до речі, не потребує жодних поєднань, тож її можна подавати як самостійну. Рецептом гречки під шубою поділилася фудболгерка Марина Новікова в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 шт
  • морква – 2 шт
  • гречана крупа – 350 г
  • м'ясо – 600 г
  • сир – 200 г
  • гаряча вода – 600 мл
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

1. Подрібнити цибулю, моркву натерти на тертці. Обсмажити до готовності.

2. Готові овочі рівномірно викласти у форму для випікання.

3. Порізати м'ясо кубиками та викласти на овочі. Посолити та поперчити.

4. Промити гречку та викласти у форму.

5. Залити кип'яченою водою та посолити. Накрити форму фольгою та поставити випікатися – 40 хвилин при температурі 180 градусів.

6. Натерти сир на тертці та посипати гречку. Запікати ще 10 хвилин.

Є секрет! Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

субота, 18 січень 2025, 12:12

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...