Сподобається усій родині: Простий рецепт шоколадно-ванільного кекса від популярної фудблогерки

Шоколадно-ванільний кекс. Фото: instagram.com/elena_ermolenko_."Вологий всередині, одна половина — шоколадна, а друга — ванільна, тому що половина моєї родини любить шоколадний кекс, друга — ванільний, і я змогла за одне приготування догодити всім", - написала фудблогерка Олена Єрмоленко у соцмережі "Інстаграм" та поділилася рецептом. Патріоти України пропонують вам теж приготувати і скуштувати цей апетитний смаколик.

Інгредієнти:

  • 110 г вершкового масла
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка сметани
  • 3 яйця
  • 1 ч. л. розпушувач
  • Борошна стільки, скільки візьме тісто (приблизно 1 склянка)
  • Для шоколадної половини 2 ст. л. какао та 2 ст. л. молока

Приготування

Масло розтопити з 1 ст. л. цукру на паровій бані і дати охолонути. Яйця збити з цукром, що залишився, до білої піни, додати сметану, масло і розпушувач, а потім додавати борошно, постійно перемішуючи, поки тесто не дійде до консистенції густої сметани.

Після цього тісто розділити на дві частини, одну половину всипати какао і молоко і добре перемішати. Вилити у форму — можна ополоником виливати шоколадне та ванільне тісто по черзі, тоді вийде кекс-зебра, а можна рівно розподілити навпіл.

Випікати у духовці, розігрітій до 180 ℃, 45 хвилин.

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...