Сподобається усій родині: Простий рецепт шоколадно-ванільного кекса від популярної фудблогерки

Шоколадно-ванільний кекс. Фото: instagram.com/elena_ermolenko_."Вологий всередині, одна половина — шоколадна, а друга — ванільна, тому що половина моєї родини любить шоколадний кекс, друга — ванільний, і я змогла за одне приготування догодити всім", - написала фудблогерка Олена Єрмоленко у соцмережі "Інстаграм" та поділилася рецептом. Патріоти України пропонують вам теж приготувати і скуштувати цей апетитний смаколик.

Інгредієнти:

  • 110 г вершкового масла
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка сметани
  • 3 яйця
  • 1 ч. л. розпушувач
  • Борошна стільки, скільки візьме тісто (приблизно 1 склянка)
  • Для шоколадної половини 2 ст. л. какао та 2 ст. л. молока

Приготування

Масло розтопити з 1 ст. л. цукру на паровій бані і дати охолонути. Яйця збити з цукром, що залишився, до білої піни, додати сметану, масло і розпушувач, а потім додавати борошно, постійно перемішуючи, поки тесто не дійде до консистенції густої сметани.

Після цього тісто розділити на дві частини, одну половину всипати какао і молоко і добре перемішати. Вилити у форму — можна ополоником виливати шоколадне та ванільне тісто по черзі, тоді вийде кекс-зебра, а можна рівно розподілити навпіл.

Випікати у духовці, розігрітій до 180 ℃, 45 хвилин.

Бережіться! Після 50 років цей продукт підвищує ризик інфаркту та інсульту

середа, 27 серпень 2025, 8:45

Хвороби серця залишаються одними з найпоширеніших і найнебезпечніших. Медики кажуть, що важливо знижувати ризики, контролюючи харчування, вагу, рівень фізичної активності, відмову від паління та алкоголю, передають Патріоти України. Але є й чинники, на...

Не робіть помилок! Як правильно варити рис, щоб він не злипався і не горів

вівторок, 26 серпень 2025, 16:56

Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...