Сподобається вам не менше справжніх тортів: Простий та швидкий рецепт мандаринового десерту у склянці

Такий мандариновий десерт дуже простий у приготуванні, нереально ніжний та смачний. Якщо у вас немає часу возитися з тістом для тортів, але дуже хочеться порадувати родину смачними солодощами на Новий Рік – ця страва стане ідеальним варіантом. В її основі ніжний вершковий мус та солодкувате мандаринове желе. Ідеєю приготування такого десерту поділилась perchik.recept на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти для першого шару:

  • мандарини – 700 г
  • цукор – 2 ст. л.
  • желатин – 10 г

Інгредієнти для другого шару:

  • молоко – 500 мл
  • цукор – 3 ст. л.
  • ваніль
  • желатин – 10 г
  • маскарпоне (або будь-який вершковий сир) – 200 г

Спосіб приготування:⠀

1. Мандарин почистити, перекрутити в блендері та пропустити через сито.

2. Отриманий фреш перелити в каструлю з товстим дном.

3. Додати цукор та желатин, поставити на вогонь, нагріти до розчинення цукру та желатину, не кип'ятити.

4. Трохи охолодити, перелити в склянки.

5. Залишити в холодильнику до повного застигання.

6. Вершковий шар: до молока додати цукор, ваніль та желатин. Поставити на вогонь, нагріти до розчинення цукру та желатину, не доводячи до кипіння.

7. Зняти з вогню, додати маскарпоне.

8. Перемішати до однорідної маси, дати охолонути, залити другий шар.

9. Залишити в холодильнику до повного застигання.

10. Прикрасити за бажанням.

Хіти тижня. Давня українська страва: Рецепт маківника на манці із яблуками від кондитерки Лілії Цвіт (відео)

четвер, 20 січень 2022, 0:10

Обожнюєте маківники так само, як і ми? Тоді ось вам стародавній рецепт! Маківник за ним – з яблуками, горішками та сухофруктами – виходить надзвичайно смачний та ароматний! Маківник – традиційна випічка української кухні. Кожна господиня має свій, пере...

Швидко зникнуть до останньої крихти: Рецепт особливих яєчних грінок з часником і сиром

середа, 19 січень 2022, 23:15

Коли потрібно швидко приготувати сніданок або швидкий перекус, то можна довго не думати. Звичайно, грінки! У цієї страви є прекрасна особливість: її з’їдають до останньої крихти. Гадаємо, що багато кому стане в нагоді цей рецепт, зазначають Патріоти Ук...