Сподобається вам не менше справжніх тортів: Простий та швидкий рецепт мандаринового десерту у склянці

Такий мандариновий десерт дуже простий у приготуванні, нереально ніжний та смачний. Якщо у вас немає часу возитися з тістом для тортів, але дуже хочеться порадувати родину смачними солодощами на Новий Рік – ця страва стане ідеальним варіантом. В її основі ніжний вершковий мус та солодкувате мандаринове желе. Ідеєю приготування такого десерту поділилась perchik.recept на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти для першого шару:

  • мандарини – 700 г
  • цукор – 2 ст. л.
  • желатин – 10 г

Інгредієнти для другого шару:

  • молоко – 500 мл
  • цукор – 3 ст. л.
  • ваніль
  • желатин – 10 г
  • маскарпоне (або будь-який вершковий сир) – 200 г

Спосіб приготування:⠀

1. Мандарин почистити, перекрутити в блендері та пропустити через сито.

2. Отриманий фреш перелити в каструлю з товстим дном.

3. Додати цукор та желатин, поставити на вогонь, нагріти до розчинення цукру та желатину, не кип'ятити.

4. Трохи охолодити, перелити в склянки.

5. Залишити в холодильнику до повного застигання.

6. Вершковий шар: до молока додати цукор, ваніль та желатин. Поставити на вогонь, нагріти до розчинення цукру та желатину, не доводячи до кипіння.

7. Зняти з вогню, додати маскарпоне.

8. Перемішати до однорідної маси, дати охолонути, залити другий шар.

9. Залишити в холодильнику до повного застигання.

10. Прикрасити за бажанням.

Це варто знати всім! Що не можна їсти натщесерце - поради дієтолога

середа, 15 жовтень 2025, 17:14

Починаєте день з кави чи фруктів? Будьте обережні! Клінічний дієтолог Наталя Григлявська радить уникати певних продуктів натщесерце, щоб не створювати зайвого навантаження на травну систему, передають Патріоти України. Броколі, цвітна та білокачанна ка...

Дачникам на замітку! Де і з яким овочем найкраще зберігати картоплю без льоху, щоб вона не псувалася

середа, 15 жовтень 2025, 16:59

Картопля - один із найбюджетніших, найсмачніших і найкорисніших овочів, який може бути основою для пюре, салатів, супів. А також її можна просто посмажити, стушкувати, зварити з вершковим маслом з зеленню і запекти зі спеціями та часником, передають Па...