Сподобається вам не менше справжніх тортів: Простий та швидкий рецепт мандаринового десерту у склянці

Такий мандариновий десерт дуже простий у приготуванні, нереально ніжний та смачний. Якщо у вас немає часу возитися з тістом для тортів, але дуже хочеться порадувати родину смачними солодощами на Новий Рік – ця страва стане ідеальним варіантом. В її основі ніжний вершковий мус та солодкувате мандаринове желе. Ідеєю приготування такого десерту поділилась perchik.recept на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти для першого шару:

  • мандарини – 700 г
  • цукор – 2 ст. л.
  • желатин – 10 г

Інгредієнти для другого шару:

  • молоко – 500 мл
  • цукор – 3 ст. л.
  • ваніль
  • желатин – 10 г
  • маскарпоне (або будь-який вершковий сир) – 200 г

Спосіб приготування:⠀

1. Мандарин почистити, перекрутити в блендері та пропустити через сито.

2. Отриманий фреш перелити в каструлю з товстим дном.

3. Додати цукор та желатин, поставити на вогонь, нагріти до розчинення цукру та желатину, не кип'ятити.

4. Трохи охолодити, перелити в склянки.

5. Залишити в холодильнику до повного застигання.

6. Вершковий шар: до молока додати цукор, ваніль та желатин. Поставити на вогонь, нагріти до розчинення цукру та желатину, не доводячи до кипіння.

7. Зняти з вогню, додати маскарпоне.

8. Перемішати до однорідної маси, дати охолонути, залити другий шар.

9. Залишити в холодильнику до повного застигання.

10. Прикрасити за бажанням.

Чому після роботи так тягне на фастфуд - лікарі пояснили несподівану причину

неділя, 14 грудень 2025, 13:05

Бажання накинутися на фастфуд після важкого робочого дня - цілком нормальна реакція організму, а не прояв слабкої сили волі. Про це заявляють лікарі, пояснюючи, що вся справа - у перевтомі мозку, передають Патріоти України. Після тривалого напруження м...

А ви це знали? Час сніданку має значення - ось коли їсти, щоб організм спалював жир

неділя, 14 грудень 2025, 10:59

Багато людей стикаються з проблемою позбавлення від надлишкових кілограмів. Часто це пов’язано не лише з кількістю спожитої їжі, а й з тим, в яку пору доби ми сідаємо за стіл. Виявляється, час прийому їжі має вагоме значення, особливо коли йдеться про ...