Чимало господинь полюбляють експериментувати зі стравами на сніданок, щоб із самого ранку порадувати свою сім'ю. Спробуйте урізноманітнити ваше меню сирними вафлями, які точно сподобаються і дітям, і дорослим. Патріоти України діляться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: яйця (2 шт.), молоко (50 мл), пшеничне борошно (100 г), розпушувач (1 ч. л.), соняшникова олія (25 мл), мелений коріандр (за смаком), твердий сир (90 г), сіль (за смаком).
Приготування:
Беремо глибоку миску і розбиваємо в неї яйця, потім додаємо до них трохи солі та цукру, а також молоко. Збиваємо все разом міксером або вінчиком вручну, поки на поверхні не з'являться бульбашки.
Потім додаємо розпушувач і перемішуємо - він необхідний для того, щоб вафлі вийшли пишними.
Слідом всипаємо борошно і мелений коріандр або будь-які інші спеції на ваш смак. Потім вливаємо соняшникову або оливкову олію і перемішуємо все разом міксером близько 30 секунд.
Твердий сир тремо на дрібній терці та додаємо в тісто, розмішуємо. Воно повинно вийти не занадто рідким.
Включаємо вафельницю і розігріваємо її відповідно до інструкції. Змащуємо її пластини рослинною олією за допомогою силіконового пензлика та викладаємо порцію тіста. Закриваємо кришку і випікаємо вафлі 3-5 хвилин - в залежності від потужності.
Коли вафлі трохи підрум'яняться - акуратно знімаємо їх. Найкраще це робити кулінарними щипцями з термостійкими захватами, щоб не обпектися і не пошкодити покриття вафельниці.
Подаємо незвичний сніданок до столу і насолоджуємося смаком!
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...