"Спокуса Янссона": Рецепт найпопулярнішої у Швеції картопляної запіканки

"Спокуса Янссона" – одна з найпопулярніших у Швеції страв. Історія в цієї запіканки не надто давня, але чудовий смак дозволив їй увійти до золотого фонду шведської кухні. Назвали запіканку на честь оперного співака Пеле Янссона, відомого гурмана. Повірте: її смак спокусить і вас, зазначають Патріоти України.

Рецепт картопляної запіканки "Спокуса Янссона"

Час: 1 година 10 хвилин

Порцій: 6

Інгредієнти

  • 600 грамів нарізаної соломкою картоплі;
  • 2 нарізані півкільцями цибулини;
  • 80 грамів вершкового масла;
  • 200 мілілітрів вершків;
  • 150 грамів дрібно нарізаної кільки в олії;
  • 100 грамів панірувальних сухарів;
  • сіль – на ваш смак.

Приготування

  1. Кладемо картоплю у велику миску, заливаємо холодною водою та залишаємо на 30 хвилин.
  2. На середньому вогні розігріваємо вершкове масло, додаємо цибулю, солимо та смажимо до м'якості.
  3. Змащуємо маслом форму для запікання. Вмикаємо духовку на 180 градусів.
  4. Картоплю зціджуємо, викладаємо третину на дно посуду, зверху кладемо половину кільки та цибулі. Повторюємо крок, зверху присипаємо все картоплею та цибулею, які залишилися.
  5. Рівномірно поливаємо вершками, посипаємо панірувальними сухарями та вкриваємо дрібними кубиками масла.
  6. Запікаємо 50 – 60 хвилин (до готовності картоплі й утворення рум'яної скоринки). Подаємо страву гарячою. Смачного!

Їжа, яка виснажує: Експерти пояснили, чому варто двічі подумати, перш ніж їсти оброблене м’ясо

неділя, 27 липень 2025, 13:05

Відчуття постійної втоми може мати безліч причин, і одна з них - ваш щоденний раціон. Часто ми списуємо нестачу енергії на стрес або недосип, але іноді справа в тому, що саме ми їмо, передають Патріоти України. Нові наукові дані вказують на несподівани...

Як вибрати якісну розчинну каву: ТОП-5 ознак, що не підведуть

неділя, 27 липень 2025, 11:12

Розчинна кава - зручний варіант для тих, хто хоче швидко збадьоритися. Але за зручністю часто ховається різниця у якості, яка може вплинути не лише на смак, а й на здоров’я. Як відрізнити добрий продукт від сурогату . пояснюємо простими словами, переда...