
"Спокуса Янссона" – одна з найпопулярніших у Швеції страв. Історія в цієї запіканки не надто давня, але чудовий смак дозволив їй увійти до золотого фонду шведської кухні. Назвали запіканку на честь оперного співака Пеле Янссона, відомого гурмана. Повірте: її смак спокусить і вас, зазначають Патріоти України.
Рецепт картопляної запіканки "Спокуса Янссона"
Час: 1 година 10 хвилин
Порцій: 6
Інгредієнти
- 600 грамів нарізаної соломкою картоплі;
- 2 нарізані півкільцями цибулини;
- 80 грамів вершкового масла;
- 200 мілілітрів вершків;
- 150 грамів дрібно нарізаної кільки в олії;
- 100 грамів панірувальних сухарів;
- сіль – на ваш смак.
Приготування
- Кладемо картоплю у велику миску, заливаємо холодною водою та залишаємо на 30 хвилин.
- На середньому вогні розігріваємо вершкове масло, додаємо цибулю, солимо та смажимо до м'якості.
- Змащуємо маслом форму для запікання. Вмикаємо духовку на 180 градусів.
- Картоплю зціджуємо, викладаємо третину на дно посуду, зверху кладемо половину кільки та цибулі. Повторюємо крок, зверху присипаємо все картоплею та цибулею, які залишилися.
- Рівномірно поливаємо вершками, посипаємо панірувальними сухарями та вкриваємо дрібними кубиками масла.
- Запікаємо 50 – 60 хвилин (до готовності картоплі й утворення рум'яної скоринки). Подаємо страву гарячою. Смачного!
Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...
Готувати ідеальний рис - справжній виклик навіть для досвідчених господинь. Але експертка розкрила простий трюк, який перетворить "нудну" страву на справжній смаколик, передають Патріоти України. Багато хто стикається з проблемами: рис може бути занадт...