Ресторатор Євген Клопотенко поділився нескладним рецептом курячих котлет, назвавши їх "найсмачнішими". Спеціальний компонент страви - особливий соус, а самі котлети переможець МастерШеф радить запекти в духовці. Рецепт м'ясної страви і його покрокове приготування кулінар розмістив на своєму особистому сайті, повідомляють Патріоти України.
Для соусу:
Візьміть 500 г курячого філе, дрібно порубайте гострим ножем, перетворюючи його в рубаний фарш. Додайте за смаком сіль і перець, а також 1 ч. л. коріандру і 1/2 ч. л. цедри лимона.
Візьміть одну цибулину і натріть на крупній тертці. Так котлети стануть ще соковитіше і більш насиченими за смаком. Тепер вбийте в фарш яйце і дуже добре його вимісіть.
Сформуйте невеликі котлетки і запаніруйте в 5 ст. л. сухарів. Викладіть котлетки на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 15-20 хвилин. Тут важливо не пересушити котлети, але і повністю їх пропекти, щоб в середині не було сирого рубаного фаршу.
Поки печуться котлети, приготуйте томатно-яблучний соус. У сотейнику з'єднайте томат, нарізаний дрібним кубиком, з яблуком, попередньо натерши його прямо з шкіркою на крупній тертці. Додайте подрібнений зубчик часнику, 1-2 ст. л. томатної пасти, 50-70 мл води і дрібно порізані 2-3 гілочки петрушки. Додайте за смаком сіль і перець, тушкуйте 3 хвилини.
Готовий соус перебийте блендером до стану пюре. Подавайте рубані котлети з томатно-яблучним соусом.
Додайте в фарш трохи соєвого соусу або теріякі - все залежить від того, який результат ви очікуєте. Можна і зробити мікс з цих соусів, а довести смак сіллю, якщо потрібно.
Копчена паприка і сушені томати додадуть котлетам "димку". Можна поекспериментувати зі смаком томатів і солодкого перцю.
У котлети можна крім цибулі додати кілька зубчиків часнику. А щоб смак був не дуже часниковим, Клопотенко радить розібрати головку на зубчики, але не очищати, скласти в деко, скропити оливковою олією і запекти до готовності. Потім видавити, розім'яти виделкою і додати в фарш.
Приготувати швидко печериці дуже просто. Всього 7 хвилин вашого часу та у вас буде смачна закуска. Потрібно тільки зробити маринад з поданих інгредієнтів, передають Патріоти України. Вам потрібні наступні:. В глибоку сковороду викладіть всі подані інгр...
Смажена картопля здається простою стравою, але зробити її по-справжньому смачною вдається не всім. Часто овоч виходить дуже м'яким, без апетитної скоринки. Але є один простий трюк, який змінить усе. І головне – для нього не потрібні дорогі продукти чи ...