Цей рецепт з’явився ще в 11 столітті та майже не змінювався. Патріоти України розповідають, як приготувати простий десерт.
Халва — близькосхідна страва з іранським корінням, яку готують ще з 5 століття. У Вірменії страва поширилася вже в 11 столітті і набула своєї трохи відмінної рецептури, яка складалася з борошна, замість насіння або горіхів, води та меду. Зараз десерт більше схожий на печиво, яке не потрібно випікати, а вода і мед можуть замінюватися молоком/маслом і цукровою пудрою відповідно.
Інгредієнти:
Приготування:
У глибокій сковороді на невеликому вогні розтопіть все масло.
Потім поступово всипайте в масло борошно розмішуючи його ложкою, поки маса не набуде глибокого кремового кольору. На це йде приблизно 40 хвилин, протягом яких вогонь можна трохи підвищити.
Потім всипаємо в тісто цукрову пудру чи мед і продовжуємо мішати на вогні ще 10 хвилин.
Застеліть харчовою плівкою форму, в яку викладатимете десерт, або використовуйте силіконову. Утрамбуйте халву завтовшки 3-4 см, розріжте на бажані шматочки і залиште до охолодження.
Прикрасити десерт можна горіхами, кокосовою стружкою чи цукровою пудрою. Смачного!
Медики наголошують: пити каву одразу після пробудження - не найкраща ідея. Організм ще не стабілізував рівень кортизолу, тому кофеїн працює слабше. Оптимальний час для першої чашки - через 1–3 години після сну, коли тіло найкраще реагує на стимулятори,...
Протеїнова кава, або “профі”, з TikTok-тренду перетворилася на глобальне явище й увійшла в меню великих мереж на кшталт Starbucks та Peet’s Coffee. За оцінками аналітиків, світовий ринок цього напою зросте з $4,5 млрд у 2024 році до майже $15 млрд у 20...