Справжні східні солодощі легко приготувати вдома: Рецепт вірменської халви із трьох інгредієнтів

Цей рецепт з’явився ще в 11 столітті та майже не змінювався. Патріоти України розповідають, як приготувати простий десерт.

Халва — близькосхідна страва з іранським корінням, яку готують ще з 5 століття. У Вірменії страва поширилася вже в 11 столітті і набула своєї трохи відмінної рецептури, яка складалася з борошна, замість насіння або горіхів, води та меду. Зараз десерт більше схожий на печиво, яке не потрібно випікати, а вода і мед можуть замінюватися молоком/маслом і цукровою пудрою відповідно.

Рецепт халви

Інгредієнти:

  • 300 г - борошна
  • 200 г цукрової пудри/меду
  • 180 г вершкового масла

Приготування:

У глибокій сковороді на невеликому вогні розтопіть все масло.

Потім поступово всипайте в масло борошно розмішуючи його ложкою, поки маса не набуде глибокого кремового кольору. На це йде приблизно 40 хвилин, протягом яких вогонь можна трохи підвищити.

Потім всипаємо в тісто цукрову пудру чи мед і продовжуємо мішати на вогні ще 10 хвилин.

Застеліть харчовою плівкою форму, в яку викладатимете десерт, або використовуйте силіконову. Утрамбуйте халву завтовшки 3-4 см, розріжте на бажані шматочки і залиште до охолодження.

Прикрасити десерт можна горіхами, кокосовою стружкою чи цукровою пудрою. Смачного!

Джерело: НВ

Розставлено крапки над "і": Експерти розповіли, чи важливо включати супи до раціону

неділя, 24 листопад 2024, 23:10

Про те, наскільки важливо регулярно їсти супи, ми чуємо з самого дитинства. І це справді так. Включення «перших страв» до раціону дійсно може принести користь здоров’ю, забезпечивши організм безліччю необхідних речовин. Крім того, регулярне вживання су...

Такого ви точно не знали! Лайфхаки, як зі звичайної страви зробити кулінарний "шедевр"

неділя, 24 листопад 2024, 17:08

М’ясо – універсальний продукт, який чудово вписується у сніданок, обід чи вечерю. Поспіхом запечений стейк або засмажені котлети теж з’їдаються, але якщо застосувати пару хитрощів, то вони стануть у рази смачнішими: