Цей рецепт з’явився ще в 11 столітті та майже не змінювався. Патріоти України розповідають, як приготувати простий десерт.
Халва — близькосхідна страва з іранським корінням, яку готують ще з 5 століття. У Вірменії страва поширилася вже в 11 столітті і набула своєї трохи відмінної рецептури, яка складалася з борошна, замість насіння або горіхів, води та меду. Зараз десерт більше схожий на печиво, яке не потрібно випікати, а вода і мед можуть замінюватися молоком/маслом і цукровою пудрою відповідно.
Інгредієнти:
Приготування:
У глибокій сковороді на невеликому вогні розтопіть все масло.
Потім поступово всипайте в масло борошно розмішуючи його ложкою, поки маса не набуде глибокого кремового кольору. На це йде приблизно 40 хвилин, протягом яких вогонь можна трохи підвищити.
Потім всипаємо в тісто цукрову пудру чи мед і продовжуємо мішати на вогні ще 10 хвилин.
Застеліть харчовою плівкою форму, в яку викладатимете десерт, або використовуйте силіконову. Утрамбуйте халву завтовшки 3-4 см, розріжте на бажані шматочки і залиште до охолодження.
Прикрасити десерт можна горіхами, кокосовою стружкою чи цукровою пудрою. Смачного!
Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...
Кожна господиня обирає для себе ідеальний маринад для м’яса, щоб було соковитим, ароматним, ніжним. Зазвичай різні види м’яса потребують особливої заправки, але цей маринад універсальний, бо підійде курятині, яловичині чи свинині, передають Патріоти Ук...