Цей рецепт з’явився ще в 11 столітті та майже не змінювався. Патріоти України розповідають, як приготувати простий десерт.
Халва — близькосхідна страва з іранським корінням, яку готують ще з 5 століття. У Вірменії страва поширилася вже в 11 столітті і набула своєї трохи відмінної рецептури, яка складалася з борошна, замість насіння або горіхів, води та меду. Зараз десерт більше схожий на печиво, яке не потрібно випікати, а вода і мед можуть замінюватися молоком/маслом і цукровою пудрою відповідно.
Інгредієнти:
Приготування:
У глибокій сковороді на невеликому вогні розтопіть все масло.
Потім поступово всипайте в масло борошно розмішуючи його ложкою, поки маса не набуде глибокого кремового кольору. На це йде приблизно 40 хвилин, протягом яких вогонь можна трохи підвищити.
Потім всипаємо в тісто цукрову пудру чи мед і продовжуємо мішати на вогні ще 10 хвилин.
Застеліть харчовою плівкою форму, в яку викладатимете десерт, або використовуйте силіконову. Утрамбуйте халву завтовшки 3-4 см, розріжте на бажані шматочки і залиште до охолодження.
Прикрасити десерт можна горіхами, кокосовою стружкою чи цукровою пудрою. Смачного!
У класичній кулінарній традиції, зокрема в рецептурах, відображених у виданнях, як, наприклад, "Книга про смачну і здорову їжу" 1952 року, існував, здавалося б, незвичний прийом - вершкове або рослинне масло додавали не в готову кашу, а безпосередньо в...
Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї досі існує багато міфів, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Насправді помірне споживання кави не призводить до зневоднення. Кофеїн має сечогінний ефект лише при дуже великих...