Справжні українські смаколики: Прості рецепти закусок із сала, які сподобаються усій родині

Неможливо уявити українську кухню без ситного і ароматного сала. У кожної сім'ї є свій "робочий" рецепт такого частування гостей або на кожен день. Закуска з сала на скибочці хліба – ідеальний початок трапези для розпалювання апетиту, зазначають Патріоти України.

Готується вона дуже просто: досить пропустити через м'ясорубку потрібні інгредієнти. Закуски можна приготувати побільше і зберігати в банці в холодильнику, поки не прийде її золотий час.

Гостра закуска з сала з часником

Якщо ви не хочете робити блюдо гострим, замініть гострий перець на зелень.

  • Сало свиняче - 600 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Перець пекучий - 1 шт.
  • Кріп - 2 ст. л.
  • Сіль і перець за смаком.
  • Молоко - 120 мл.

Сало прокрутити через м'ясорубку. Викласти сало в сковороду і підсмажити. Додати в сковороду дрібно порізану на четвертинки цибулю. Обсмажити цибулю до золотистого кольору і прибрати - вона потрібна тільки для запаху. Прибрати шкварки коли сало витопиться і влити в жир молоко.

Шкварки перемолоти через м'ясорубку і повернути в сковороду. У розтоплений жир з молоком додати дрібно нарізаний перець, кріп, видавлений через прес часник, посолити і поперчити. Після додавання всіх інгредієнтів тушкувати 2 хвилини і залишити для повного охолодження.

Закуска з сала "світлофор"

  • Сало - 600 р.
  • Желатин - 25 г.
  • Вода - 200 мл.
  • Хмелі-сунелі - 1,5 ч. л.
  • Куркума - 2 ч. л.
  • Паприка - 2 ч. л.

Сало перемолоти в м'ясорубці. Желатин залити гарячою водою, перемішати і залишити до повного охолодження. Влити желатин до сала і перемішати. Розділити мелене сало на 3 частини. В одну з частин сала додати хмелі-сунелі, в другу куркуму, в третю паприку.

Викласти три маси в окремі контейнери і поставити в морозилку на 2 години.

Закуска з сала з зеленню за 5 хвилин

  • Сало свіже - 1 кг.
  • Часник - 6 зубчиків.
  • Кріп - пучок.
  • Петрушка - пучок.
  • Перець чорний мелений - 1 ч. л.
  • Червоний мелений перець - щіпка.
  • Сіль за смаком.

Всі інгредієнти змішати в мисці і перемолоти на м'ясорубці. Поставити в холодильник на 2 години перед подачею.

Джерело: УНІАН

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...