Справжня кулінарна легенда: Рецепт ніжного та неймовірно смачного торта "Зимова вишня"

Легендарний торт "Зимова вишня" готувало не одне покоління. Цей десерт часто прикрашає новорічні столи і зачаровує своїм зовнішнім виглядом та смаком. Але в кондитерсьому світі з'являються все нові інтерпретації класичних десертів, в яких застосовується безліч цікавих технологій. І торт "Зимова вишня" не виняток. Новою ідеєю приготування поділилась кондитерка dom_tort_spb на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти для бісквіту:

кондитерське кільце 16 см

  • борошно – 135 г
  • яйця – 2 шт
  • розпушувач – 6 г
  • цукор – 115 г
  • рослинна олія – 45 г
  • молоко – 80 г
  • сіль – 1 г

Спосіб приготування:

1. Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури.

2. Борошно просіяти з розпушувачем і сіллю, добре перемішати віночком. Яйця збити міксером із цукром до білої пишної піни.

3. Додати сухі інгредієнти у два етапи. Обережно перемішати силіконовою лопаткою від середини до краю. Рослинну олію разом із молоком підігріти у мікрохвильовій печі.

4. Додати приблизно дві столові ложки тіста в молочно-масляну суміш, добре з'єднати. Вилити у тісто. Ще раз перемішати.

5. Вилити тісто в заздалегідь підготовлене кільце. Поставити випікатися в розігріту духовку за температури 160 градусів режим верх/низ 35-45 хвилин. Перевірити шпажкою – вона повинна бути сухою. Орієнтуватись на духовку.

6. Остудити на решітці, обгорнути плівкою і помістити в холодильник на 4-6 годин, краще на ніч. Бісквіт розрізати на дві частини.

Інгредієнти для вишневого чізкейку:

кільце діаметром 16 см

  • вишневе пюре – 80 г
  • цукор – 35 г
  • кисломолочний сир – 135 г
  • вершки (від 33%) – 50 г
  • желатинова маса – 28 г (4 г желатину + 24 г води)

Спосіб приготування:

1. Приготувати желатинову масу: порошковий желатин залити холодною водою, перемішати та прибрати в холодильник мінімум на 30 хвилин.

2. Сир кімнатної температури змішати з цукром силіконовою лопаткою, влити вершки.

3. Залити розтоплену в мікрохвильовій печі желатинову масу, перемішати. Додати вишневе пюре і все з'єднати.

4. Викладаємо чізкейки в підготовлене кільце і відправити в холодильник на 3-4 години.

Інгредієнти для мандаринового мармеладу:

Кільце діаметром 14 см

  • мандаринове пюре – 120 г
  • вода – 25 г
  • цукор – 20 г
  • желатинова маса – 28 г (4 г желатину +24 г води)

Спосіб приготування:

1. У сотейник із товстим дном помістити всі інгредієнти, довести до кипіння, помішуючи, кип'ятити 2 хвилини.

2. Зняти з вогню. Вилити в кільце, охолодити за кімнатної температури і потім помістити в холодильник на 3-4 години.

Інгредієнти для вишневого соусу:

  • вишня 150 г
  • цукор – 50 г
  • кукурудзяний крохмаль – 8 г

Спосіб приготування:

1. Змішати цукор із кукурудзяним крохмалем. У сотейнику з товстим дном на маленькому вогні прогріти вишню порізану на чотири частини, засипати цукор перемішаний з кукурудзяним крохмалем.

2. Довести до кипіння, помішуючи. Проварити 2 хвилини. Зняти з плити. Перекласти у плоску ємність. Накрити харчовою плівкою у контакт. Охолодити за кімнатної температури та прибрати в холодильник.

Крем для збирання торту

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 500 г
  • вершки до 33% – 100 г
  • цукрова пудра – 90 г

1. Кисломолочний сир, вершки та цукрову пудру помістити в чашу для збивання і перемішати спочатку на низькій швидкості міксера, потім на високій. Збивати до щільної консистенції крему.

2. Вимішати в ручну силіконовою лопаткою, щоб випустити зайве повітря. Перекласти в кондитерський мішок.

Крем для покриття:

  • кисломолочний сир – 550 г
  • вершки від 33% – 90 г
  • цукрова пудра – 90 г

Спосіб приготування:

1. Кисломолочний сир, вершки та цукрову пудру помістити в чашу для збивання і перемішувати спочатку на низькій швидкості міксера, а потім на високій.

2. Збити до щільної консистенції крему. Вимішати силіконовою лопаткою. Перекласти в кондитерський мішок.

Інгредієнти для просочення:

  • молоко – 70 г
  • цукор – 30 г

Спосіб приготування:

1. Об'єднати всі інгредієнти у сотейнику з товстим дном, довести до кипіння.

2. Просочення має бути теплим.

Збирання торта:

  • бісквіт
  • просочення
  • крем
  • вишневий чізкейк
  • крем
  • мандариновий мармелад
  • бортик з крему
  • крем
  • бортик з крему
  • вишневий соус
  • крем
  • просочення
  • бісквіт

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...