Смачний, апетитний тортик для будь-якого свята. Неможливо відірватися від поєднання вареного згущеного молока з горіхами, передають Патріоти України.
Для бісквіта:
Для начинки:
Для приготування бісквіта підготуйте все необхідне. Борошно вищого сорту просійте через сито. Яйця використовуйте категорії С1.
У невеликому ковші з’єднайте молоко і вершкове масло і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння. Залиште на повільному вогні, щоб масло повністю розтануло. В окремій мисці з’єднайте борошно, какао, соду і ванілін.
У мисці для збивання з’єднайте яйця з цукром і збийте їх в пишну масу. По черзі додавайте до збитих яєць борошняну суміш і молочну. Акуратно вмішуйте все в тісто за допомогою віночка, щоб тісто не втратило свою пишність.
Готове тісто перелийте в форму для випічки (18см) і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 45-60 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Готовий бісквіт буде пружинити при натисканні. Вийміть його з духовки і повністю остудіть. Оберніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на кілька годин, щоб він відлежався. Перед складанням торта розріжте бісквіт на 3 коржа.
Для начинки підготуйте все необхідне. Згущене молоко я варю самостійно. Але можна купити і готове варене згущене молоко. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким.
Волоські горіхи трохи посічіть ножем і обсмажте на сухій сковорідці до появи характерного запаху. Постійно їх помішуйте, щоб вони не почали підгоряти. Потім пересипте їх на тарілку і остудіть. Навіщо пересипати на тарілку? Це необхідно для того, щоб відразу ж вони перестали смажитися. Якщо ви просто знімите сковорідку з вогню і відставите убік, то вони будуть продовжувати смажитися, так як сковорідка буде ще гарячою й вони зможуть підгоріти.
Для приготування крему з’єднайте м’яке вершкове масло і варене згущене молоко. Все добре перемішайте. Бісквітні коржі просочіть кип’яченою водою, щоб торт не був сухим. На мій погляд використовувати цукровий сироп для просочення не слід, так як крем дуже солодкий.
Зберіть торт і обмажте його зверху і з боків кремом. Приберіть його в холодильник для того, щоб він застиг і просочився. Верх і боки торта рясно обсипте смаженими горіхами. Приємного вам частування!

Роками говорили: Не їж після 18:00. Цей міф особливо популярний серед тих, хто прагне схуднути. Але наука доводить: час вечері не головне. Ключовим є баланс калорій, склад їжі та час прийому відносно сну, передають Патріоти України. Якщо ви лягаєте спа...
Апельсини традиційно вважаються головним джерелом вітаміну С, проте насправді існує чимало продуктів, які містять цього вітаміну значно більше. Дієтологи наголошують: регулярне вживання таких фруктів, овочів і ягід допомагає зміцнити імунітет, покращит...