Справжня мрія ласунів! Торт з грецькими горіхами і вареним згущеним молоком

Смачний, апетитний тортик для будь-якого свята. Неможливо відірватися від поєднання вареного згущеного молока з горіхами, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

Для бісквіта:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 170 гр
  • Борошно – 170 гр
  • Ванілін – 1 гр
  • Молоко – 120 гр
  • Вершкове масло – 60 гр
  • Какао-порошок – 3 стол.л.
  • Сода харчова – 0.25 чайн.л.

Для начинки:

  • Варене згущене молоко – 400 гр
  • Вершкове масло – 400 гр
  • Грецькі горіхи – 150

Як приготувати торт

Для приготування бісквіта підготуйте все необхідне. Борошно вищого сорту просійте через сито. Яйця використовуйте категорії С1.

У невеликому ковші з’єднайте молоко і вершкове масло і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння. Залиште на повільному вогні, щоб масло повністю розтануло. В окремій мисці з’єднайте борошно, какао, соду і ванілін.

У мисці для збивання з’єднайте яйця з цукром і збийте їх в пишну масу. По черзі додавайте до збитих яєць борошняну суміш і молочну. Акуратно вмішуйте все в тісто за допомогою віночка, щоб тісто не втратило свою пишність.

Готове тісто перелийте в форму для випічки (18см) і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 45-60 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці.

Готовий бісквіт буде пружинити при натисканні. Вийміть його з духовки і повністю остудіть. Оберніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на кілька годин, щоб він відлежався. Перед складанням торта розріжте бісквіт на 3 коржа.

Для начинки підготуйте все необхідне. Згущене молоко я варю самостійно. Але можна купити і готове варене згущене молоко. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким.

Волоські горіхи трохи посічіть ножем і обсмажте на сухій сковорідці до появи характерного запаху. Постійно їх помішуйте, щоб вони не почали підгоряти. Потім пересипте їх на тарілку і остудіть. Навіщо пересипати на тарілку? Це необхідно для того, щоб відразу ж вони перестали смажитися. Якщо ви просто знімите сковорідку з вогню і відставите убік, то вони будуть продовжувати смажитися, так як сковорідка буде ще гарячою й вони зможуть підгоріти.

Для приготування крему з’єднайте м’яке вершкове масло і варене згущене молоко. Все добре перемішайте. Бісквітні коржі просочіть кип’яченою водою, щоб торт не був сухим. На мій погляд використовувати цукровий сироп для просочення не слід, так як крем дуже солодкий.

Зберіть торт і обмажте його зверху і з боків кремом. Приберіть його в холодильник для того, щоб він застиг і просочився. Верх і боки торта рясно обсипте смаженими горіхами. Приємного вам частування!

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...