Справжнє свято смаку: Рецепт яловичих ребер по-аргентинськи

Асадо – особлива страва для Аргентини. У цій країні гриль є майже у кожному домі чи на балконі. М'ясо готують "асадори" – найстарші чоловіки у сім'ї, які знають, як зробити з яловичого ребра справжнє свято смаку, зазначають Патріоти України.

Рецепт асадо

Час: 40 хвилин

Порцій: 4

Інгредієнти

для асадо:

  • 2 кілогами яловичих ребер (м'ясо повинне бути жирним);
  • сіль;

для соусу чімічуррі:

  • 100 мілілітрів оливкової олії;
  • 50 мілілітрів яблучного оцту;
  • 30 мілілітрів чорного бальзаміку;
  • великий пучок петрушки;
  • великий пучок кінзи;
  • 6 зубчиків часнику;
  • 1 гострий перець;
  • 1 болгарський перець;
  • 3 – 4 гілочки орегано;
  • 3 – 4 скибочки в'ялених томатів;
  • сік одного лимону.

Приготування

  1. Головний секрет асадо: не тримати м'ясо у маринаді, а розкрити його власний смак.
  2. Якщо дозволяє розмір грилю чи сітки, найкраще готувати м'ясо цілісним шматком, якщо ні – порізати на шматки, щоб у кожному була хоча б одна кістка.
  3. Жаримо м'ясо на грилі до утворення скоринки. Солити м'ясо потрібно лише після того, як зняли з вогню – страва має максимально розкрити свій смак. Асадо треба часто перевертати, щоб м'ясо смажилося рівномірно.
  4. Коли асадо вже буде близьким до завершення, готуємо соус: змішуємо оливкову олію, яблучний оцет та бальзамік.
  5. Кладемо у ступку часник, листки орегано, нарізаний та почищений від насіння гострий перець та перетираємо все до стану каші.
  6. Перекладаємо все у ємність до рідких інгредієнтів. Дрібно шинкуємо зелень, в'ялені томати та болгарський перець. Все змішуємо та солимо.
  7. Нарізаємо м'ясо на порційні шматки та поливаємо соусом. Смачного!

Лайфхак, який позбавить хімії та покращить смак магазинної курки

середа, 2 квітень 2025, 18:14

Усі ми знаємо, що в магазинній курці повно хімії, антибіотиків та гормонів. Хтось не надає цьому значення, тому нічого не робить із куркою і одразу готує. А хтось намагається прибрати всю цю хімію, чи принаймні скоротити її кількість, передають Патріот...

Як правильно варити яйця, щоб вони легко чистилися

середа, 2 квітень 2025, 17:13

Варіння курячих яєць здається дуже простим завданням, проте багато хто стикається з тим, що вони погано чистяться. Цей неприємний момент пов’язаний з порушенням важливих правил приготування. Через це вони важко піддаються чищенню, передають Патріоти Ук...