Справжній делікатес на святковий стіл: Рецепт ароматних кабачків у горщиках

З кабачків готують різні страви, але мало хто знає, що з цього простого овоча виходять справжні делікатеси. Кулінари поділилися простим рецептом ароматних кабачків в горщиках, передають Патріоти України.

Для їх приготування візьміть один великий кабачок, 300 г картоплі, трохи рослинного масла, 75 г твердого сиру, маленький пучок кропу, сіль за смаком, 5 зубчиків часнику, 100 г сметани і 100 г майонезу. Помийте картоплю і кабачок, потім кабачок наріжте тоненькими кружальцями, а картоплю - пластинами.
Швидко обсмажте овочі в двох сковородах з обох боків до золотистої скоринки і до напівготовності. Поки овочі обсмажуються, приготуйте ароматний соус. Сполосніть пучок кропу, подрібніть, також очистіть і подрібніть часник.
У великій мисці змішайте майонез і сметану, кріп, часник, за смаком приправте сіллю. Дочекайтеся, поки обсмажені кабачки і картопля охолонуть, після чого кожне кільце умочіть в майонезний соус і покладіть овочі в глиняний горщик щільно один до одного. Залийте їх соусом, після чого посипте тертим сиром. Кабачки в глиняних горщиках запікаються в духовці при температурі близько 200 градусів не більше 20 хвилин. Ця страва подається на стіл в гарячому вигляді.

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають у вінегрет молоко та цукор

середа, 9 квітень 2025, 18:13

Господині готують вінегрет доволі часто, особливо в сезон коли зібрані в комору свіжі овочі. Тому довели свою кулінарну майстерність до досконалості, передають Патріоти України. Цей салат популярний через різні причини. Зокрема набір продуктів для віне...

Розставлено крапки над "і"! Чи потрібно додавати дріжджі до тіста для піци

середа, 9 квітень 2025, 17:10

Італійська піца вже давно увійшла в меню нашої кухні. Вона зайняла почесне місце на столі під час святкувань днів народження, та пікніків на природі і просто як смачна вечеря в колі друзів. передають Патріоти України. Господині приловчились готувати пі...