Справжній делікатес на святковий стіл: Рецепт ароматних кабачків у горщиках

З кабачків готують різні страви, але мало хто знає, що з цього простого овоча виходять справжні делікатеси. Кулінари поділилися простим рецептом ароматних кабачків в горщиках, передають Патріоти України.

Для їх приготування візьміть один великий кабачок, 300 г картоплі, трохи рослинного масла, 75 г твердого сиру, маленький пучок кропу, сіль за смаком, 5 зубчиків часнику, 100 г сметани і 100 г майонезу. Помийте картоплю і кабачок, потім кабачок наріжте тоненькими кружальцями, а картоплю - пластинами.
Швидко обсмажте овочі в двох сковородах з обох боків до золотистої скоринки і до напівготовності. Поки овочі обсмажуються, приготуйте ароматний соус. Сполосніть пучок кропу, подрібніть, також очистіть і подрібніть часник.
У великій мисці змішайте майонез і сметану, кріп, часник, за смаком приправте сіллю. Дочекайтеся, поки обсмажені кабачки і картопля охолонуть, після чого кожне кільце умочіть в майонезний соус і покладіть овочі в глиняний горщик щільно один до одного. Залийте їх соусом, після чого посипте тертим сиром. Кабачки в глиняних горщиках запікаються в духовці при температурі близько 200 градусів не більше 20 хвилин. Ця страва подається на стіл в гарячому вигляді.

Яку помилку більшість з нас робить при заварюванні чаю

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:12

Заварюючи чай, багато людей навіть не замислюються про правильну тривалість цього процесу. Одні любителі чайного напою явно поспішають, прибираючи пакетик із окропу зарано. Інші гурмани надовго залишають мішечки у гарячій воді та виймають їх лише після...

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...