Справжній делікатес з картоплі – за цю страву в ресторанах беруть великі гроші

Сьогоднішня страва називається «Картопля по-селянськи». Я не знаю, чому її подають в деяких ресторанах під такою назвою, тим більше що коштує воно до 100 гривень за порцію. Дорогувато для такої простої страви, зазначають Патріоти України.

А насправді вартість її копійки. Все, що потрібно для приготування – картопля і кілька дуже простих спецій і приправ, які продаються в будь-якому магазині біля будинку або на базарі.

Однак треба визнати, що це дуже смачна картопля. Хрустка зовні, пухка всередині. Цього можна домогтися, якщо слідувати правилам, які вказані нижче.

Картопля по-селянськи: як приготувати

Картоплю порізати дольками і відварити протягом 3-4 хвилин. Довше не потрібно. Часточки різати так, щоб потім можна було розмістити на деку гострим кутом вгору.

Після варіння картоплю обсушити і охолодити. У мисці змішати наступні спеції і приправи – це основа аромату, який залишиться у картоплі після приготування (пропорції наводяться на 400 грамів картоплі):

  • Паприка солодка або копчена – 1,5 чайної ложки
  • Мускатний горіх – 0,5 чайної ложки
  • Куркума – 1 чайна ложка
  • Коріандр – 1 чайна ложка
  • Суміш сухих базиліка і розмарину – 1,5 чайні ложки
  • Соняшникова олія – 3-4 столові ложки

Коли картопля охолоне, додати в суміш приправ олію, добре розмішати і додати до цієї суміші картопляні дольки. Дуже добре перемішати, щоб приправи «обліпили» скибочки з усіх боків. Якщо картопля буде вологою, олія не пристане.

Обвалені скибочки викласти на застелене пергаментом деко. Картопля готується на середній полиці розігрітій до 220-230 ° С духовки хвилин 15.

Гарнір виходить відмінним. Та й самостійну страву – теж, якщо їсти з яким-небудь соусом.Обов’язково приготуйте!

Секрет ідеальної смаженої курки - як зробити її соковитою

середа, 22 жовтень 2025, 18:15

Смажена курка - класика домашньої кухні, але часто вона виходить сухою або без смаку. Експерти розповіли, як зробити курку соковитою, ароматною і з хрусткою скоринкою, передають Патріоти України. Перед смаженням замаринуйте курку. Для цього можна викор...

Яєчня на сковороді буде смачнішою, якщо додати один простий інгредієнт

середа, 22 жовтень 2025, 8:15

Хоча яйця, смажені на вершковому маслі чи олії, - це класика, один шеф-кухар радить додати спецію, яка зробить смак яєчні набагато яскравішим, передають Патріоти України. . Шеф-кухар Ребекка з The Practical Kitchen розповіла, що її секрет – паприка, я...