Справжній осінній смак: Рецепт пирога з грушею та прянощами від Лізи Глінської (відео)

Якщо ви шукаєте смачний рецепт осінньої випічки – пиріг з грушею те, що вам потрібно. Завдяки пухкому тісту, відвареним у вині грушами та соусу з прянощами ви на мить перенесетеся у невеличку кондитерську десь в Парижі, або Відні. Пиріг з грушею у вині легко готується та не потребує особливих навичок в кулінарії. Він чудово підійде для святкового та буденного столу, а зовнішній вигляд випічки викличе у вас естетичне задоволення, зазначають Патріоти України.

Рецепт пирога з грушею

Час: 80 хвилин
Порції: 6Інгредієнти:

– 10 – 11 груш;

– 750 мілілітрів червоного вина;

– 100 грамів цукру;

– мікс прянощів (кориця, гвоздика, бадян, кардамон).

Приготування:

Ретельно почистіть груші від шкірки. Обов'язково залишіть у фруктів хвостики.

Перекладіть груші в каструлю хвостиком до верху та посипте цукром.

Додайте мікс прянощів та залийте все вином.

Варіть груші в вині протягом 25 – 30 хвилин на повільному вогні.

Дістаньте груші з каструлі. Винний сироп варіть ще 15 – 20 хвилин на повільному вогні.

Приготування:

  1. Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно зм'якло.
  2. У глибокому посуді розітріть масло вінчиком до консистенції помадки.
  3. Додайте цукрову пудру та перемішайте.
  4. Далі вбийте яйця та знову перемішайте.
  5. Окремо змішайте борошно та розпушувач. Невеликими порціями додайте до масляної маси та вимішайте тісто.
  6. Підготуйте для випікання круглу форму діаметром 26 сантиметрів. Змастіть її вершковим масло та посипте тонким шаром борошна.
  7. Перекладіть тісто в форму та трішки розрівняйте.
  8. Зверху викладіть грушу у вині так, щоб тісто доторкалося до фруктів.
  9. Хвостики обов'язково загорніть у шар фольги, щоб не пригоріли під час випікання.
  10. Розігрійте духовку до 165 градусів та випікайте пиріг 30 – 35 хвилин.
  11. Готовий пиріг просочіть винним соусом.

Буде смакота! З якою крупою смачно запекти курку на вечерю

п’ятниця, 11 квітень 2025, 23:10

Якщо запекти куряче м'ясо з крупою в духовці – у вас вийде повноцінна ситна страва на вечерю. Готується вона значно простіше за традиційний плов. А замість класичного рису або гречки можна використати курупу, яка відварюється моментально і без зайвої м...

Є секрет! Як замаринувати скумбрію, щоб їсти через 30 хвилин

п’ятниця, 11 квітень 2025, 18:08

Якщо ви хочете швидко приготувати скумбрію у маринованому вигляді, то цей рецепт — ваша знахідка. Пів години — і рибка готова, передають Патріоти України. Обов’язково при такому приготуванні порізати скумбрію шириною не більше, ніж 5 мм. Це для того, щ...