Справжній порятунок! Як зробити жорстке м’ясо м’яким і соковитим

Щоб зробити жорстке м’ясо м’яким і соковитим, можна використовувати кілька методів, передають Патріоти України.

1. Маринування

Маринади розм’якшують волокна м’яса завдяки кислотам або ферментам.

  • Кислотні маринади – лимонний сік, оцет, кефір, вино.
  • Ферментні маринади – ананасовий або папайя сік, ківі (не довше 1 години, бо м’ясо стане занадто м’яким).
  • Класичні маринади – олія, цибуля, спеції, соєвий соус, гірчиця.

2. Відбивання

М'ясо можна відбити молотком або тильною стороною ножа. Це руйнує жорсткі волокна.

3. Тривале тушкування або варіння

Жорстке м’ясо (яловичина, баранина) стає м’яким при довгому приготуванні:

  • Готувати на малому вогні 2-3 години.
  • Додавати рідину (бульйон, вино, воду) та накривати кришкою.

4. Використання солі

Натерти м’ясо сіллю на 30-60 хвилин перед приготуванням – це зробить його соковитішим. Потім змити сіль та промокнути паперовим рушником.

5. Готування при низьких температурах (метод су-вид)

  • Готувати при 55-65°C довгий час (2-8 годин) у вакуумному пакеті.
  • Якщо немає су-від обладнання, можна тушкувати в духовці при 90-120°C.

Не робіть помилок! Чому плов не виходить розсипчастим

понеділок, 21 липень 2025, 9:59

Плов часто здається простою стравою, але навіть досвідчені кулінари іноді стикаються з проблемою – замість апетитного, розсипчастого гарніру виходить клейка каша. Причин цьому може бути кілька, і більшість із них – це базові помилки, які легко виправит...

Чи підвищує кава рівень холестерину? Вчені розставили крапки над "і"

понеділок, 21 липень 2025, 8:13

Якщо ти п’єш багато кави протягом дня, варто перевірити свій рівень холестерину - кофеїн може його підвищувати. На це також впливає спосіб приготування кави та стать людини. Жінкам краще уникати певних видів напою, передають Патріоти України. Норвезькі...