У Новий рік-2022 всі наситилися традиційними святковими салатами, м'ясними стравами, солодощами та міцними напоями. Якщо ваш шлунок втомився від такого навантаження, Патріоти України пропонують вашій увазі три рецепти легких супів, які допоможуть відновитися та відпочити після святкового застілля.
Інгредієнти: куряче філе (1-2 шт.), капуста брокколі (0,5 кг), картопля (2 шт.), цибуля (1 шт.), морква (2 шт.), масло вершкове (50 г), кріп (20 г), чорний перець, сіль.
Картоплю помити, почистити, нарізати скибочками. Щоб вона не почорніла, покласти у ємність із холодною водою.
Капусту броколі промити під проточною водою, залишити на паперових рушниках, щоб видалити вологу. Розрізати на суцвіття невеликого розміру.
Куряче філе промити під проточною водою, взяти каструлю, налити води та покласти його туди. Закип'ятити та проварити філе 15-20 хвилин.
Курку витягнути з бульйону, нарізати кубиками. Бульйон процідити через сито.
Помити та почистити моркву та цибулю, порізати на дрібні скибочки.
Взяти сковороду, обсмажити на вершковому маслі цибулю, моркву та курку.
У каструлю з курячим бульйоном викласти картоплю, обсмажені овочі та курку, перемішати, закип'ятити. Додати сіль, перець та інші спеції за смаком.
Після того, як все закипить, проварити 10-15 хвилин, а потім додати броколі і проварити ще 5-7 хвилин.
Перед подачею прикрасити нарізаним кропом або іншою зеленню до смаку.
Інгредієнти: печериці (300 г), морква (3 шт.), вершкове масло (2 ст. л.), кмин (1/4 ч. л.), курячий бульйон (4 ст. л.), червона цибуля (1 шт.), червоний винний оцет (1 ст. л.), сметана (1/3 ст.), сіль, перець.
Взяти 3 штуки середньої моркви, помити, почистити, розрізати вздовж на 4 частини та нарізати на шматки по 2,5 см.
Червону цибулину помити, очистити від шкірки, нарізати дрібними кубиками.
Печериці промити під проточною водою і тонко нарізати.
У сковороді з високим бортиком або каструлі розтопити вершкове масло і підсмажити кмин до появи аромату (близько 1-2 хвилин).
Потім у ємність з кмином додати нарізані гриби, посолити та поперчити. Протушкувати 5-7 хвилин.
Потім туди ж додати бульйон та моркву, довести до кипіння. Варити доти, поки морква стане м'якою (приблизно 10-15 хвилин).
В іншій ємності необхідно замаринувати цибулю – для цього потрібно змішати цибулю, оцет та дрібку солі.
Також для цієї страви можна окремо підсмажити хліб.
Коли суп звариться, покласти в нього мариновану цибулю та сметану. Подавати з грінками.
Інгредієнти: м'якоть гарбуза (300 г), морква (2 шт.), курячий бульйон (1,5 л), вершки (200 мл), оливкова олія (2 ст. л.), фундук або гарбузове насіння (50 г), мускатний горіх (1 щіпка), сіль, перець, зелень для прикраси.
Моркву промити під проточною водою, почистити від шкірки, нарізати кубиками.
Гарбуз помити, нарізати скибочками.
У каструлі з товстими стінками розігріти оливкову олію та злегка підрум'янити овочі, потім влити курячий бульйон, проварити 10-15 хвилин.
Підігріти вершки.
Бульйон з овочами перелити в чашу блендера, подрібнити, додати вершки, сіль, мускатний горіх та інші спеції за смаком.
Горіхи почистити, підсмажити на розігрітій без олії сковороді. Перед подачею суп можна прикрасити зеленню та горіхами.
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...