Справжній секрет сімейного щастя: Старий литовський рецепт хрусткого печива з горіхами

Це швидке, легке і дійсно смачне печиво, яке подобається всім, зазначають Патріоти України.

Нам знадобиться:

  • 250 г борошна
  • 100 г цукрової пудри
  • 150 г вершкового масла
  • 50 г мигдалю
  • 3 яєчних жовтки — для тесту
  • 3 білки — для панира
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • дрібка солі
  • улюблений джем або густе варення

Приготування:

1. У мисці змішайте борошно, розпушувач, цукрову пудру, ванільний цукор, сіль, яєчні жовтки і масло. Має вийти м’яке тісто. Його потрібно загорнути в плівку і покласти на 30 хвилин в холодильник.

2. Робимо дрібну крихту з мигдальних горіхів. Окремо — збиваємо яєчні білки виделкою.

3. З тіста сформуйте кульки розміром з волоський горіх. Кожну кульку вмочуємо у збитий білок, потім — в мигдальну крихту.

4. Викладаємо печиво на деко і в кожному робимо поглиблення для начинки і наповнюємо його варенням.

5. Духовку розігріваємо до 160 градусів і випікаємо печиво до готовності — зазвичай для цього потрібно 20 хвилин. До речі, мигдаль можна замінити на будь-які горіхи або кокосову стружку. Смачного!

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...