Справжній секрет сімейного щастя: Старий литовський рецепт хрусткого печива з горіхами

Це швидке, легке і дійсно смачне печиво, яке подобається всім, зазначають Патріоти України.

Нам знадобиться:

  • 250 г борошна
  • 100 г цукрової пудри
  • 150 г вершкового масла
  • 50 г мигдалю
  • 3 яєчних жовтки — для тесту
  • 3 білки — для панира
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • дрібка солі
  • улюблений джем або густе варення

Приготування:

1. У мисці змішайте борошно, розпушувач, цукрову пудру, ванільний цукор, сіль, яєчні жовтки і масло. Має вийти м’яке тісто. Його потрібно загорнути в плівку і покласти на 30 хвилин в холодильник.

2. Робимо дрібну крихту з мигдальних горіхів. Окремо — збиваємо яєчні білки виделкою.

3. З тіста сформуйте кульки розміром з волоський горіх. Кожну кульку вмочуємо у збитий білок, потім — в мигдальну крихту.

4. Викладаємо печиво на деко і в кожному робимо поглиблення для начинки і наповнюємо його варенням.

5. Духовку розігріваємо до 160 градусів і випікаємо печиво до готовності — зазвичай для цього потрібно 20 хвилин. До речі, мигдаль можна замінити на будь-які горіхи або кокосову стружку. Смачного!

Забудьте про це! ТОП-5 міфів про каву, у які не варто вірити

четвер, 18 вересень 2025, 10:12

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї існує безліч міфів. Декілька поширених тверджень давно спростовані науковцями, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Правда: кава містить воду, і помірне споживання не призводи...

Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

четвер, 18 вересень 2025, 9:15

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України. Продукти, як...