Справжній смак свята: Дружина Комарова поділилася рецептом пирога "Різдвяний вінок"

В Україні, 7 січня, православні українці відзначають одне з найголовніших християнських свят – Різдво Христове. Цього дня віряни прославляють народження Ісуса Христа, ходять до храмів. А вночі, з 6 на 7 січня, храми служать богослужіння та літургії, і саме це свято завершує собою один із найсуворіших постів – Різдвяний. За традицією всі господині напередодні свята, 6 числа, на великий Святвечір, готують лише пісні страви, яких має бути 12, як символ дванадцяти апостолів. А 7 січня можна і потрібно готувати найсмачніші, здобні та найрізноманітніші страви. Однією з таких страв, а саме рецептом різдвяного пирога, поділилася в Instagram телеведуча Олександра Кучеренко. Пиріг із родзинками та цитрусовими стане справжнісінькою окрасою святкового столу, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • борошно – 250 г
  • розпушувач – 1 пакетик
  • апельсин – 2 шт.
  • лимон – 1/2 шт.
  • олія – 100 г
  • цукор – 150 г
  • сіль – дрібка
  • ванілін – дрібка
  • мелена кориця – дрібка
  • родзинки – темні й світлі – 100 г
  • горіхи – жменя
  • цукати – 50 г

Для декору:

  • цукрова пудра – 150 г
  • ягоди калини – 100 г
  • червоні ягоди журавлини – 100 г
  • зелені гілочки розмарину
  • паличка кориці – 1 шт.

Спосіб приготування:

1. Помийте цитрусові, натріть цедру на дрібній тертці.

2. Апельсин та лимон збийте у блендері або пропустіть через м'ясорубку.

3. У готову суміш додайте цедру, цукор, сіль та олію, перемішайте.

4. Ретельно просійте борошно, додайте розпушувач, сіль і все всипте в апельсинову суміш, перемішайте дуже ретельно, щоб маса була однорідною.

5. У тісто додайте родзинки, подрібнені горіхи, цукати та корицю, знову перемішайте до однорідної консистенції.

6. Перекладіть тісто у форму, відправте в духовку на 40 хвилин при 185°С.

7. Глазур: змішайте цукрову пудру з лимонним соком, щоб маса стала густою та тягучою.

8. Готовий пиріг полийте глазур'ю і прикрашайте ягодами, зеленими гілочками розмарину на свій смак.

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...