В Україні, 7 січня, православні українці відзначають одне з найголовніших християнських свят – Різдво Христове. Цього дня віряни прославляють народження Ісуса Христа, ходять до храмів. А вночі, з 6 на 7 січня, храми служать богослужіння та літургії, і саме це свято завершує собою один із найсуворіших постів – Різдвяний. За традицією всі господині напередодні свята, 6 числа, на великий Святвечір, готують лише пісні страви, яких має бути 12, як символ дванадцяти апостолів. А 7 січня можна і потрібно готувати найсмачніші, здобні та найрізноманітніші страви. Однією з таких страв, а саме рецептом різдвяного пирога, поділилася в Instagram телеведуча Олександра Кучеренко. Пиріг із родзинками та цитрусовими стане справжнісінькою окрасою святкового столу, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
Для декору:
Спосіб приготування:
1. Помийте цитрусові, натріть цедру на дрібній тертці.
2. Апельсин та лимон збийте у блендері або пропустіть через м'ясорубку.
3. У готову суміш додайте цедру, цукор, сіль та олію, перемішайте.
4. Ретельно просійте борошно, додайте розпушувач, сіль і все всипте в апельсинову суміш, перемішайте дуже ретельно, щоб маса була однорідною.
5. У тісто додайте родзинки, подрібнені горіхи, цукати та корицю, знову перемішайте до однорідної консистенції.
6. Перекладіть тісто у форму, відправте в духовку на 40 хвилин при 185°С.
7. Глазур: змішайте цукрову пудру з лимонним соком, щоб маса стала густою та тягучою.
8. Готовий пиріг полийте глазур'ю і прикрашайте ягодами, зеленими гілочками розмарину на свій смак.
Не у всіх господинь котлети виходять смачні. Виявляється, вся справа в інгредієнтах. Якщо в процесі приготування котлет змінити лише один інгредієнт, то результат вас вразить. Котлети будуть фантастично чарівними, передають Патріоти України. Якщо ви ви...
На перший погляд може здатися, що говорити про варіння яєць немає сенсу – все і так зрозуміло і гранично ясно. Однак із варінням яєць не все так однозначно. Потрібно знати тонкощі та нюанси, як правильно зварити яйця, щоб отримати смачний продукт без «...