Справжній святковий смаколик: Рецепт особливих дерунів із начинкою

Приготування дерунів звична справа для всіх українських господинь. І в більшості випадків, проста повсякденна страва. Але якщо підійти до приготування з творчим натхненням отримаємо несподівано святковий смаколик, що годиться для прийому гостей. Тож витратимо не багато часу і приготуємо деруни по-особливому, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • картопля 6-7 шт.,
  • цибулина,
  • печериці 300 г,
  • 2 зуб. часнику,
  • сіль, перець,
  • яйце,
  • 1 ст.л.борошна,
  • півсклянки сметани,
  • 100 г твердого сиру.

Приготування:

  1. Картоплю, пів-цибулини та часничок натерти на тертці для дерунів. Додати сіль, перець, яйце та 1 ст.л. борошна.
  2. Смажити подовгасті, тонкі деруни до золотистого кольору з обох боків.
  3. Печериці або будь-які інші гриби потушкувати з цибулею та спеціями до готовності та перемолоти в комбайні на фарш.Кожен дерун щедро змастити начинкою.
  4. Звернути рулетиком і скласти у посудину для запікання.
  5. Обкласти нарізаними грибочками, полити сметаною та затерти сиром.
  6. Подавати, поливаючи підливою, що утворилась під час запікання. Смачного!

    Треба лише три інгредієнти! Запечена картопля матиме неймовірно хрустку скоринку

    п’ятниця, 19 грудень 2025, 5:40

    Запечена картопля - це королева різдвяного столу, але для того, щоб вона була смачна і мала хрустку та золотисту скоринку, треба правильно її готувати, передають Патріоти України. Відомий шеф-кухар Джеймс Мартін нещодавно поділився своїми найкращими по...

    А ви це знали? Скільки води потрібно пити щодня і чому це важливо

    четвер, 18 грудень 2025, 18:45

    Людський організм більш як наполовину складається з води. Втрата навіть 1-2% рідини може впливати на самопочуття - з’являються втома, головний біль, знижується концентрація. Регулярне споживання води допомагає зберігати бадьорість, ясність мислення та ...