Справжній святковий смаколик: Рецепт особливих дерунів із начинкою

Приготування дерунів звична справа для всіх українських господинь. І в більшості випадків, проста повсякденна страва. Але якщо підійти до приготування з творчим натхненням отримаємо несподівано святковий смаколик, що годиться для прийому гостей. Тож витратимо не багато часу і приготуємо деруни по-особливому, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • картопля 6-7 шт.,
  • цибулина,
  • печериці 300 г,
  • 2 зуб. часнику,
  • сіль, перець,
  • яйце,
  • 1 ст.л.борошна,
  • півсклянки сметани,
  • 100 г твердого сиру.

Приготування:

  1. Картоплю, пів-цибулини та часничок натерти на тертці для дерунів. Додати сіль, перець, яйце та 1 ст.л. борошна.
  2. Смажити подовгасті, тонкі деруни до золотистого кольору з обох боків.
  3. Печериці або будь-які інші гриби потушкувати з цибулею та спеціями до готовності та перемолоти в комбайні на фарш.Кожен дерун щедро змастити начинкою.
  4. Звернути рулетиком і скласти у посудину для запікання.
  5. Обкласти нарізаними грибочками, полити сметаною та затерти сиром.
  6. Подавати, поливаючи підливою, що утворилась під час запікання. Смачного!

    Цей напій не містить кофеїну, але заряджає енергією краще за каву!

    неділя, 3 серпень 2025, 18:45

    У світі здорового харчування з’явився новий фаворит - ройбуш. Його все частіше називають "африканським еліксиром довголіття", і не даремно. Цей ароматний, янтарний настій не лише смачний, а й напрочуд корисний. Чим ройбуш кращий за каву і чорний чай? Р...

    А ви це знали? Чому не можна зберігати помідори в холодильнику

    неділя, 3 серпень 2025, 17:50

    Помідори – це овоч, який має яскравий смак і насичений аромат, без яких важко уявити літні салати чи домашні страви. Проте багато хто звик одразу класти їх у холодильник, вважаючи, що так вони довше залишаться свіжими. Насправді це поширена помилка, як...