Справжній святковий смаколик: Рецепт особливих дерунів із начинкою

Приготування дерунів звична справа для всіх українських господинь. І в більшості випадків, проста повсякденна страва. Але якщо підійти до приготування з творчим натхненням отримаємо несподівано святковий смаколик, що годиться для прийому гостей. Тож витратимо не багато часу і приготуємо деруни по-особливому, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • картопля 6-7 шт.,
  • цибулина,
  • печериці 300 г,
  • 2 зуб. часнику,
  • сіль, перець,
  • яйце,
  • 1 ст.л.борошна,
  • півсклянки сметани,
  • 100 г твердого сиру.

Приготування:

  1. Картоплю, пів-цибулини та часничок натерти на тертці для дерунів. Додати сіль, перець, яйце та 1 ст.л. борошна.
  2. Смажити подовгасті, тонкі деруни до золотистого кольору з обох боків.
  3. Печериці або будь-які інші гриби потушкувати з цибулею та спеціями до готовності та перемолоти в комбайні на фарш.Кожен дерун щедро змастити начинкою.
  4. Звернути рулетиком і скласти у посудину для запікання.
  5. Обкласти нарізаними грибочками, полити сметаною та затерти сиром.
  6. Подавати, поливаючи підливою, що утворилась під час запікання. Смачного!

    Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

    вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

    Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...

    Ось як розпізнати зіпсовану курку. Ніколи її не їжте! Біль у шлунку - це лише початок

    понеділок, 24 листопад 2025, 19:15

    Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...