Справжнім господиням на замітку! Чим замінити майонез у салаті - рецепти простих та смачних соусів нашвидкуруч

Жирний і не дуже корисний майонез можна замінити іншими соусами, смачнішими і більш ароматними. Готуються такі заправки дуже швидко та з простих продуктів, після них ви вже не захочете купувати майонез у магазині, передають Патріоти України.

Соус "Сметанно-гірчичний"

Інгредієнти:

  • 2 варені жовтки
  • 200 мл сметани (20%)
  • 1 ст. л. діжонської гірчиці
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

Жовтки розітріть зі сметаною, потім з'єднайте з іншими інгредієнтами. Збийте блендером до однорідності. Соус підходить для всіх листкових салатів – м'ясних, овочевих, рибних.

Соус із сиром

Інгредієнти:

  • 200 мл йогурту без добавок
  • 200 г сиру
  • 2 варені жовтки
  • 2 ч. л. готової гірчиці
  • 2 ч. л. лимонного соку
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

Ретельно збити сир блендером, коли він стане повітряним і однорідним, додати решту інгредієнтів. Ще раз збийте масою блендером. Соус підходить для заправки салатів зі свіжих овочів, м'ясних та рибних. Замість йогурту можна використати кефір. Смачного!

Ось як розпізнати зіпсовану курку. Ніколи її не їжте! Біль у шлунку - це лише початок

понеділок, 24 листопад 2025, 19:15

Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...

Розставлено крапки над "і": Чи треба накривати каструлю кришкою, коли вариться суп, чи ні

понеділок, 24 листопад 2025, 17:50

Кожен, хто готує вдома перші страви, хоча б раз задавався цим запитанням: закривати каструлю кришкою під час приготування чи залишати суп відкритим. І професійні кухарі наголошують, що саме від цього залежить смак, аромат і прозорість бульйону. Та насп...