Спробувавши цей рецепт, ви більше не купите магазинну! Скумбрія пряного посолу вдома

Скумбрія прямого посолу - неймовірно смачна ароматна закуска, яку з легкістю можна приготувати вдома. Звичайно ж така рибка буде в рази смачніше магазинної. Секретами засолювання поділилася фуд-блогер Alina FooDee, передають Патріоти України.

Спеції для 500-600 г неочищеної свіжомороженої скумбрії:

  • Сіль - 1 ст. л. з невеликою гіркою
  • Цукор - 0,5 ст. л.
  • Вода - 200 мл
  • Гвоздика - 2-3 шт.
  • Коріандр - 0,5 ч. л.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Запашний перець - 3 шт.
  • Чорний перець - 6-7 шт.
  • Рослинна олія - 1 ст. л.
  • Оцет 9% - 1 ч. л.

Покрокове приготування риби

  1. У воду додайте гвоздику, коріандр, лавровий лист, запашний перець, чорний перець, сіль і цукор.
  2. Дайте закипіти і проваріть на невеликому вогні близько 5 хвилин, щоб спеції розкрили свої аромати. Дайте розсолу повністю охолонути до кімнатної температури.
  3. Скумбрію очистіть від нутрощів, видаліть плавники і відріжте голову. Наріжте на порційні шматочки.
  4. Викладіть в скляну, пластикову або емальовану ємність. Головне - не в металеву.
  5. Залийте маринадом. Залиште при кімнатній температурі на 6-7 годин.
  6. Якщо будете солити в холодильнику, то потрібно тримати довше, близько 8-10 годин.

Готову рибку подавайте з цибулею. Це дуже смачно!

Такого ви ще не куштували! Намазка-асорті із сала - усі будуть у захваті

неділя, 21 грудень 2025, 5:40

Чи траплялося вам купити сало не таке смачне, як хотілося б? Не варто засмучуватися. Мало того, що є способи тверде сало зробити делікатесним, так його можна легко перетворити на гастрономічний шедевр, передають Патріоти України. Рецепт кулінарки Елли ...

Не снідайте в такий час - це збільшує ризик серцевого нападу

субота, 20 грудень 2025, 19:15

Все більше людей починають день з кави, відкладаючи сніданок. Дослідження з Mass General Brigham (Бостон) показало, що пізні сніданки підвищують ризик смерті та серцевих проблем, передають Патріоти України. Причина – порушення режиму харчування та пізн...