Спробувавши цей рецепт, ви більше не купите магазинну! Скумбрія пряного посолу вдома

Скумбрія прямого посолу - неймовірно смачна ароматна закуска, яку з легкістю можна приготувати вдома. Звичайно ж така рибка буде в рази смачніше магазинної. Секретами засолювання поділилася фуд-блогер Alina FooDee, передають Патріоти України.

Спеції для 500-600 г неочищеної свіжомороженої скумбрії:

  • Сіль - 1 ст. л. з невеликою гіркою
  • Цукор - 0,5 ст. л.
  • Вода - 200 мл
  • Гвоздика - 2-3 шт.
  • Коріандр - 0,5 ч. л.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Запашний перець - 3 шт.
  • Чорний перець - 6-7 шт.
  • Рослинна олія - 1 ст. л.
  • Оцет 9% - 1 ч. л.

Покрокове приготування риби

  1. У воду додайте гвоздику, коріандр, лавровий лист, запашний перець, чорний перець, сіль і цукор.
  2. Дайте закипіти і проваріть на невеликому вогні близько 5 хвилин, щоб спеції розкрили свої аромати. Дайте розсолу повністю охолонути до кімнатної температури.
  3. Скумбрію очистіть від нутрощів, видаліть плавники і відріжте голову. Наріжте на порційні шматочки.
  4. Викладіть в скляну, пластикову або емальовану ємність. Головне - не в металеву.
  5. Залийте маринадом. Залиште при кімнатній температурі на 6-7 годин.
  6. Якщо будете солити в холодильнику, то потрібно тримати довше, близько 8-10 годин.

Готову рибку подавайте з цибулею. Це дуже смачно!

Їсте чіпси щодня? Ось що вони насправді роблять із вашим тілом

п’ятниця, 18 липень 2025, 23:55

Картопляні чіпси давно стали популярною закускою, без якої не обходиться жоден кіносеанс або вечірка. Проте, регулярне вживання цього хрусткого задоволення може обернутися серйозними проблемами зі здоров’ям. І мова не лише про зайві кілограми, передают...

Одна ложка - і смак картоплі вже не той. Простий трюк для тих, хто не любить нудні обіди

п’ятниця, 18 липень 2025, 23:10

Хоч ми й охоче експериментуємо з новими рецептами, звичайна варена картопля досі залишається основою домашніх страв. Вона смачна, ситна й універсальна. Проте її приготування часто здається нудним і довгим. Добре, що є прості трюки, які не лише прискоря...