Стакан кефіру і пачка сиру: Смачний пиріг для чаювання готовий

Пиріг виходить дуже пишний. Не соромно поставити і на святковий стіл, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Кефір – 200 мл
  • Сода – 1/2 ч.л
  • Яйце – 2 шт
  • Цукор – 200 г
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Рослинна олія – 100 мл
  • Борошно – 300 г
  • Розпушувач – 1 ч.л
  • Сир 9% – 300 г
  • Цукор для начинки – 3 ст.л
  • Яйця для начинки – 1 шт
  • Цедра лимона – 1 ч.л.

Приготування:

Готуємо сирну начинку. Змішуємо сир, вбите яйце, цукор і цедру лимона до однорідності, не залишаючи грудочок сиру.

У кефір кімнатної температури всипаємо соду, перемішуємо і чекаємо поки з’явиться пишна піна. Вбиваємо 2 яйця, додаємо цукор, ванілін і олію. Ретельно перемішайте вінчиком.

Змішуємо борошно з розпушувачем і просіваємо в рідкий склад. Перемішуємо до однорідності. За консистенцією маса схожа на тісто для оладок, тільки більш масляниста і глянсова .

Застеляємо форму пергаментом і виливаємо тісто. Формуємо з сирної маси великі кульки і укладаємо їх в тісто в окремих місцях, щоб частина кульок визирала назовні.

Випікаємо при 180 С протягом 40-45 хвилин до готовності. Визначаємо готовність за допомогою дерев’яної шпажки, до неї не повинно приставати тісто.

Після охолодження пиріг наріжте на порційні шматки.

Чи потрібно смажити цибулю для котлетного фаршу

вівторок, 1 квітень 2025, 18:15

У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...

Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

вівторок, 1 квітень 2025, 17:15

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...