Стакан кефіру і пачка сиру: Смачний пиріг для чаювання готовий

Пиріг виходить дуже пишний. Не соромно поставити і на святковий стіл, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Кефір – 200 мл
  • Сода – 1/2 ч.л
  • Яйце – 2 шт
  • Цукор – 200 г
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Рослинна олія – 100 мл
  • Борошно – 300 г
  • Розпушувач – 1 ч.л
  • Сир 9% – 300 г
  • Цукор для начинки – 3 ст.л
  • Яйця для начинки – 1 шт
  • Цедра лимона – 1 ч.л.

Приготування:

Готуємо сирну начинку. Змішуємо сир, вбите яйце, цукор і цедру лимона до однорідності, не залишаючи грудочок сиру.

У кефір кімнатної температури всипаємо соду, перемішуємо і чекаємо поки з’явиться пишна піна. Вбиваємо 2 яйця, додаємо цукор, ванілін і олію. Ретельно перемішайте вінчиком.

Змішуємо борошно з розпушувачем і просіваємо в рідкий склад. Перемішуємо до однорідності. За консистенцією маса схожа на тісто для оладок, тільки більш масляниста і глянсова .

Застеляємо форму пергаментом і виливаємо тісто. Формуємо з сирної маси великі кульки і укладаємо їх в тісто в окремих місцях, щоб частина кульок визирала назовні.

Випікаємо при 180 С протягом 40-45 хвилин до готовності. Визначаємо готовність за допомогою дерев’яної шпажки, до неї не повинно приставати тісто. Після охолодження пиріг наріжте на порційні шматки.

Є секрет! Як зварити магазинні пельмені так, щоб їх не відрізнили від домашніх

понеділок, 9 червень 2025, 12:12

Що б не радили кулінарні блогери, але найсмачнішим способом приготування пельменів є їхнє традиційне варіння в каструлі з водою. Але в одному сперечатися точно не варто. Існує одна хитрість, яка дозволяє зварити магазинні пельмені так, що їх не відрізн...

Будуть ідеальні! Чим змастити відбивні за годину до смаження

понеділок, 9 червень 2025, 11:15

Перед обсмажуванням м’яса товсті шматки бажано зробити плоскішими за допомогою відбивного молотка. Однак ця процедура далеко не завжди дозволяє досягти ідеального результату, передають Патріоти України. М’ясний продукт може залишитися жорстким. В резул...