Стане вашими улюбленими ласощами: Клопотенко поділився рецептом вівсяного печива з арахісом

"Літо надворі, зима, осінь чи весна – якоїсь смачної випічки хочеться за будь-якої погоди. Можна, звісно, купити щось солоденьке, але приготувати самостійно теж чудова ідея, до того ж, це не так вже і складно. А ще цей неймовірний аромат, що поширюється всією квартирою та сповнює її затишком. Сьогодні будемо готувати печиво з вівсяних пластівців з арахісом. Я обіцяю, що рецепт стане одним з ваших улюблених", - пише відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Ніяких особливих складнощів у процесі приготування у вас не виникне. Потрібно лише подрібнити вівсяні пластівці будь-яким зручним для вас способом та змішати з усіма іншими інгредієнтами. До речі, готувати це вівсяне печиво можна, залучивши до процесу дітей, це може стати цікавою грою, яка зближує. Я впевнений, ви будете задоволені результатом!

Інгредієнти на 20 шт.:

100 г вівсяних пластівців

170 г борошна

100 г арахісу

2 яйця

200 г вершкового масла

1 ч. л. соди

1 ч. л. соку лимона

150 г цукру

½ ч. л. солі

Приготування:

Відсипте 100 г вівсяних пластівців. Подрібніть пластівці блендером чи скалкою. Перекладіть подрібнені пластівці у велику миску, додайте 170 г борошна та ½ ч. л. солі.

Погасіть 1 ч. л. соди 1 ч. л. лимонного соку.

Всипте у миску 150 г цукру, додайте 200 г розм'якшеного вершкового масла та 100 г арахісу.

Вбийте у тісто 2 яйця та добре вимішайте його руками до однорідності.

Скатайте з тіста 20 кульок та викладіть на деко, застелене пергаментом, на відстані приблизно 5 см одна від одної, бо в процесі приготування кульки трохи розтечуться. Випікайте печиво 25 хвилин у духовці за температури 180 градусів. Дайте печиву повністю охолонути перед тим, як знімати з пергаменту, бо тепле воно дуже крихке та ніжне".

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...