Стане вашими улюбленими ласощами: Клопотенко поділився рецептом вівсяного печива з арахісом

"Літо надворі, зима, осінь чи весна – якоїсь смачної випічки хочеться за будь-якої погоди. Можна, звісно, купити щось солоденьке, але приготувати самостійно теж чудова ідея, до того ж, це не так вже і складно. А ще цей неймовірний аромат, що поширюється всією квартирою та сповнює її затишком. Сьогодні будемо готувати печиво з вівсяних пластівців з арахісом. Я обіцяю, що рецепт стане одним з ваших улюблених", - пише відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Ніяких особливих складнощів у процесі приготування у вас не виникне. Потрібно лише подрібнити вівсяні пластівці будь-яким зручним для вас способом та змішати з усіма іншими інгредієнтами. До речі, готувати це вівсяне печиво можна, залучивши до процесу дітей, це може стати цікавою грою, яка зближує. Я впевнений, ви будете задоволені результатом!

Інгредієнти на 20 шт.:

100 г вівсяних пластівців

170 г борошна

100 г арахісу

2 яйця

200 г вершкового масла

1 ч. л. соди

1 ч. л. соку лимона

150 г цукру

½ ч. л. солі

Приготування:

Відсипте 100 г вівсяних пластівців. Подрібніть пластівці блендером чи скалкою. Перекладіть подрібнені пластівці у велику миску, додайте 170 г борошна та ½ ч. л. солі.

Погасіть 1 ч. л. соди 1 ч. л. лимонного соку.

Всипте у миску 150 г цукру, додайте 200 г розм'якшеного вершкового масла та 100 г арахісу.

Вбийте у тісто 2 яйця та добре вимішайте його руками до однорідності.

Скатайте з тіста 20 кульок та викладіть на деко, застелене пергаментом, на відстані приблизно 5 см одна від одної, бо в процесі приготування кульки трохи розтечуться. Випікайте печиво 25 хвилин у духовці за температури 180 градусів. Дайте печиву повністю охолонути перед тим, як знімати з пергаменту, бо тепле воно дуже крихке та ніжне".

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...