
Приготування котлет здається простим завданням, але навіть досвідчені господині іноді стикаються з тим, що вироби виходять жорсткими або сухими. Причина може бути у виборі інгредієнтів. Два поширені компоненти, які часто додають у фарш, насправді шкодять текстурі та смаку готових виробів, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz пропонує розглянути, що це за інгредієнти і як правильно їх використовувати, щоб котлети були соковитими та ніжними. Є декілька простих секретів.Основні помилки у приготуванні котлет
1. Яйце – корисний, але підступний інгредієнт
Яйця зазвичай додають у фарш для того, щоб котлети краще тримали форму. Проте саме яєчний білок може зробити готові вироби сухими та "гумовими". Білок, що входить до складу яйця, під час термічної обробки згортається, поглинає вологу і позбавляє котлети соковитості. М'ясо саме по собі є білковим продуктом, тому додатковий білок у фарші часто зайвий.
Що робити:
Замінюйте ціле яйце лише жовтком. Жовток, багатий на жири, додає котлетам м'якості та соковитості.
2. Хліб у молоці – ще один ризикований компонент
Замочування хліба у молоці – популярний прийом, але він може негативно вплинути на текстуру котлет. У молоці також міститься білок, який сприяє затвердінню фаршу під час смаження.Кращий варіант:
Використовуйте для замочування хліба звичайну воду. Хліб у фарші додає виробам ніжності та соковитості, але з ним важливо не переборщити. Оптимальна кількість – близько 250 г білого хліба на 1 кг. м'яса.
Як приготувати ідеальні котлети
Щоб ваші котлети завжди виходили пишними, соковитими і смачними:
Все більше людей починають день з кави, відкладаючи сніданок. Дослідження з Mass General Brigham (Бостон) показало, що пізні сніданки підвищують ризик смерті та серцевих проблем, передають Патріоти України. Причина – порушення режиму харчування та пізн...
Алюмінієва фольга - незамінний помічник на кухні, вона допомагає і готувати страви, і краще їх зберігати. Але чи можна використовувати цей матеріал у популярних нині аерогрилях, передають Патріоти України. Ключові поради з цього приводу дало видання Sl...