Стануть смачнішими в 10 разів: Чому ніколи не можна кидати пельмені з морозилки відразу в окріп

Смачні пельмені мало зліпити, їх потрібно і правильно зварити. Щоб пельмені ніколи не розвалювалися, мали гарний вигляд та були соковитими, не кидайте їх відразу в киплячу воду, передають Патріоти України.

Спочатку пельмені потрібно дістати та викласти на тарілку. Закип'ятити воду з сіллю та тільки потім опускати пельмені.

Чому не можна кидати пельмені відразу в воду

  • Через великий перепад температури пельмені можуть розлізтися.
  • Також пельмені втратять весь свій смак та соковитість м'яса.
  • Пельмені можуть злипнутися та прилипати до дна каструлі.
  • А тісто пельменів розповзеться. З каструлі доведеться виловлювати одне м'ясо і рідину.

Що робити, якщо кинули пельмені з морозилки відразу в окріп

Кожен з нас може закрутитися та забути, що пельмені потрібно варити правильно. Якщо ви кинули улюблені напівфабрикати відразу в киплячу воду, слідом додайте чашку холодної води. Тоді температура води буде оптимальною для пельменів.

Скільки варити пельмені

Вам потрібно:

  • Вода - 2 л
  • Пельмені
  • Лавровий лист
  • Сіль

Воду налити в каструлю та поставити на вогонь.

Як тільки закипить вода, додати 1 чайну ложку солі та лавровий лист.

Почекати 1 хвилину, поки сіль повністю розчинитися, а лавровий лист дасть аромат.

По одному опустити пельмені в каструлю та відразу перемішати.

Як тільки пельмені спливуть, варити їх від 5 до 8 хвилин.

Дістаємо пельмені відразу, як вони зварилися. Щоб тісто не розлізлося і не набрякло.

Посипати улюбленою зеленню, паприкою або перцем.

Додати шматочок вершкового масла або оцту.

Подавати гарячими до столу.

Господиням на замітку! Чому олія "стріляє" на сковороді і що робити, щоб цього не було

понеділок, 27 січень 2025, 7:30

Якщо під час смаження олія "стріляє" на сковороді, вам можуть знадобитися ці поради. ТСН.ua розповідає, що потрібно робити, передають Патріоти України. Якщо ви регулярно готуєте їжу на сковороді, то, напевно, вже стикалися з такою ситуацією, коли олія ...

Лише спробуйте! Ідеальні сирники без борошняного присмаку існують

понеділок, 27 січень 2025, 7:12

Існує безліч рецептів сирників: з борошном і без нього, на манній крупі і ін. Прагнення полягає в єдиному — досягти ідеального смаку. Зовсім не хочеться перевести продукти та не отримати бажаного результату. Для сирників важливо дотримуватись пропорцій...