Стануть смачнішими в 10 разів: Чому ніколи не можна кидати пельмені з морозилки відразу в окріп

Смачні пельмені мало зліпити, їх потрібно і правильно зварити. Щоб пельмені ніколи не розвалювалися, мали гарний вигляд та були соковитими, не кидайте їх відразу в киплячу воду, передають Патріоти України.

Спочатку пельмені потрібно дістати та викласти на тарілку. Закип'ятити воду з сіллю та тільки потім опускати пельмені.

Чому не можна кидати пельмені відразу в воду

  • Через великий перепад температури пельмені можуть розлізтися.
  • Також пельмені втратять весь свій смак та соковитість м'яса.
  • Пельмені можуть злипнутися та прилипати до дна каструлі.
  • А тісто пельменів розповзеться. З каструлі доведеться виловлювати одне м'ясо і рідину.

Що робити, якщо кинули пельмені з морозилки відразу в окріп

Кожен з нас може закрутитися та забути, що пельмені потрібно варити правильно. Якщо ви кинули улюблені напівфабрикати відразу в киплячу воду, слідом додайте чашку холодної води. Тоді температура води буде оптимальною для пельменів.

Скільки варити пельмені

Вам потрібно:

  • Вода - 2 л
  • Пельмені
  • Лавровий лист
  • Сіль

Воду налити в каструлю та поставити на вогонь.

Як тільки закипить вода, додати 1 чайну ложку солі та лавровий лист.

Почекати 1 хвилину, поки сіль повністю розчинитися, а лавровий лист дасть аромат.

По одному опустити пельмені в каструлю та відразу перемішати.

Як тільки пельмені спливуть, варити їх від 5 до 8 хвилин.

Дістаємо пельмені відразу, як вони зварилися. Щоб тісто не розлізлося і не набрякло.

Посипати улюбленою зеленню, паприкою або перцем.

Додати шматочок вершкового масла або оцту.

Подавати гарячими до столу.

А ви це знали? Чому насіння соняшнику зеленіє після випічки - пояснюють експерти

понеділок, 24 листопад 2025, 16:17

Насіння соняшнику - популярний і корисний інгредієнт для салатів, випічки та перекусів. Іноді воно зеленіє після термічної обробки, що викликає занепокоєння у господинь. Але чи означає це, що хліб або насіння зіпсовані, передають Патріоти України. Зеле...

Це варто знати всім! Скільки яєць можна їсти без шкоди для здоров’я

понеділок, 24 листопад 2025, 11:14

Яйця - справжня скарбниця вітамінів та поживних речовин. Однак тривалий час ходили чутки, що часте їхнє вживання підвищує рівень холестерину. Чи це правда? Дієтолог Бартек Кульчинський пояснює останні наукові дані, передають Патріоти України. За словам...