Стануть вашою улюбленою стравою: Простий рецепт смачних солоних сирників з картоплею

Багато хто з нас полюбляє експериментувати з класичними рецептами страв. І якщо ви вже робили сирники з бринзою та зеленню, цього разу приготуйте незвичні солоні сирники з картоплею. Патріоти України підготували для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: картопля (500 г), сир (400 г), яйця (2 шт.), пшеничне борошно (2 ст. л.), соняшникова олія (0,5 склянки), сіль (1 ч. л.).

Приготування:

Промиваємо під проточною водою картоплю, очищаємо її від шкірки і ріжемо середнім кубиком.

Ставимо на плиту каструлю з водою, кидаємо в неї картоплю і відварюємо до готовності – приблизно 20-30 хвилин після закипання.

У велику миску викладаємо сир і додаємо туди курячі яйця. Їх попередньо необхідно промити під проточною водою та розбити в окрему піалу, щоб у сир не потрапили залишки шкаралупи, і щоб не зіпсувати інші інгредієнти – оскільки яйця можуть бути несвіжими.

За допомогою блендера перебиваємо сир і яйця – має вийти однорідна маса. Якщо немає блендера, сир можна перетерти через сито, а потім перемішати з яйцями.

З картоплі зливаємо воду і давимо її за допомогою товкачки у пюре - у цьому випадку не можна використовувати блендер, щоб картопля не перетворилася на щось подібне до неїстівного клейстеру. Чекаємо, поки вона трохи охолоне, і змішуємо із сирною масою.

Перемішуємо ложкою або руками, додаємо сіль та трохи борошна. Якщо маса тепла, даємо їй ще час охолонути, інакше вона прилипатиме до рук. Потім формуємо круглі сирники і трохи розплющуємо їх. Із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти приблизно 12 штук.

Розігріваємо сковороду з великою кількістю олії. Викладаємо на неї солоні сирники з картоплею і просмажуємо під кришкою спочатку з одного боку до рум'яної скоринки, потім - з другого ще 3-4 хвилини.

Перекладаємо на тарілку, смажимо другу партію. Можна вистелити її паперовими рушниками та промокнути сирники від зайвої олії.

Подаємо апетитні картопляні сирники до столу зі сметаною або будь-яким іншим соусом.

Джерело: Апостроф

Є секрет! Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

субота, 18 січень 2025, 12:12

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...