Стануть вашою улюбленою стравою: Простий рецепт смачних солоних сирників з картоплею

Багато хто з нас полюбляє експериментувати з класичними рецептами страв. І якщо ви вже робили сирники з бринзою та зеленню, цього разу приготуйте незвичні солоні сирники з картоплею. Патріоти України підготували для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: картопля (500 г), сир (400 г), яйця (2 шт.), пшеничне борошно (2 ст. л.), соняшникова олія (0,5 склянки), сіль (1 ч. л.).

Приготування:

Промиваємо під проточною водою картоплю, очищаємо її від шкірки і ріжемо середнім кубиком.

Ставимо на плиту каструлю з водою, кидаємо в неї картоплю і відварюємо до готовності – приблизно 20-30 хвилин після закипання.

У велику миску викладаємо сир і додаємо туди курячі яйця. Їх попередньо необхідно промити під проточною водою та розбити в окрему піалу, щоб у сир не потрапили залишки шкаралупи, і щоб не зіпсувати інші інгредієнти – оскільки яйця можуть бути несвіжими.

За допомогою блендера перебиваємо сир і яйця – має вийти однорідна маса. Якщо немає блендера, сир можна перетерти через сито, а потім перемішати з яйцями.

З картоплі зливаємо воду і давимо її за допомогою товкачки у пюре - у цьому випадку не можна використовувати блендер, щоб картопля не перетворилася на щось подібне до неїстівного клейстеру. Чекаємо, поки вона трохи охолоне, і змішуємо із сирною масою.

Перемішуємо ложкою або руками, додаємо сіль та трохи борошна. Якщо маса тепла, даємо їй ще час охолонути, інакше вона прилипатиме до рук. Потім формуємо круглі сирники і трохи розплющуємо їх. Із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти приблизно 12 штук.

Розігріваємо сковороду з великою кількістю олії. Викладаємо на неї солоні сирники з картоплею і просмажуємо під кришкою спочатку з одного боку до рум'яної скоринки, потім - з другого ще 3-4 хвилини.

Перекладаємо на тарілку, смажимо другу партію. Можна вистелити її паперовими рушниками та промокнути сирники від зайвої олії.

Подаємо апетитні картопляні сирники до столу зі сметаною або будь-яким іншим соусом.

Джерело: Апостроф

Секрет досвідчених господинь! Для чого додають вершкове масло у фарш для котлет

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:09

Господині часто змінюють рецепти під свої смаки та уподобання, передають Патріоти України. Це надає стравам нового «звучання» та допомагає вдосконалити смак. Традиційна рецептура в доповненні з експериментами — основа вдалих кулінарних рішень. Про одне...

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...