Стануть вашою улюбленою стравою: Простий рецепт смачних солоних сирників з картоплею

Багато хто з нас полюбляє експериментувати з класичними рецептами страв. І якщо ви вже робили сирники з бринзою та зеленню, цього разу приготуйте незвичні солоні сирники з картоплею. Патріоти України підготували для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: картопля (500 г), сир (400 г), яйця (2 шт.), пшеничне борошно (2 ст. л.), соняшникова олія (0,5 склянки), сіль (1 ч. л.).

Приготування:

Промиваємо під проточною водою картоплю, очищаємо її від шкірки і ріжемо середнім кубиком.

Ставимо на плиту каструлю з водою, кидаємо в неї картоплю і відварюємо до готовності – приблизно 20-30 хвилин після закипання.

У велику миску викладаємо сир і додаємо туди курячі яйця. Їх попередньо необхідно промити під проточною водою та розбити в окрему піалу, щоб у сир не потрапили залишки шкаралупи, і щоб не зіпсувати інші інгредієнти – оскільки яйця можуть бути несвіжими.

За допомогою блендера перебиваємо сир і яйця – має вийти однорідна маса. Якщо немає блендера, сир можна перетерти через сито, а потім перемішати з яйцями.

З картоплі зливаємо воду і давимо її за допомогою товкачки у пюре - у цьому випадку не можна використовувати блендер, щоб картопля не перетворилася на щось подібне до неїстівного клейстеру. Чекаємо, поки вона трохи охолоне, і змішуємо із сирною масою.

Перемішуємо ложкою або руками, додаємо сіль та трохи борошна. Якщо маса тепла, даємо їй ще час охолонути, інакше вона прилипатиме до рук. Потім формуємо круглі сирники і трохи розплющуємо їх. Із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти приблизно 12 штук.

Розігріваємо сковороду з великою кількістю олії. Викладаємо на неї солоні сирники з картоплею і просмажуємо під кришкою спочатку з одного боку до рум'яної скоринки, потім - з другого ще 3-4 хвилини.

Перекладаємо на тарілку, смажимо другу партію. Можна вистелити її паперовими рушниками та промокнути сирники від зайвої олії.

Подаємо апетитні картопляні сирники до столу зі сметаною або будь-яким іншим соусом.

Джерело: Апостроф

А ви це знали? Навіщо під час тушкування капусти досвідчені господині додають черствий хліб

субота, 22 лютий 2025, 23:10

Тушкована капуста – страва бюджетна, смачна і дуже популярна, передають Патріоти України. Багато господинь люблять її подавати до столу, оскільки з такою стравою можна суттєво заощадити та нагодувати родину смачною вечерею. Проте процес приготування ка...

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...