Стануть вашими улюбленими: Рецепт рогаликів з горіхами на дріжджовому тісті

Рогалики – це дуже смачна випічка родом із дитинства. Саме ними рясніли усі полиці магазину, а вдома десерт досить часто готувала мама чи бабуся. Секрет популярності рогаликів у тому, що їх можна приготувати з абсолютно різними начинками: маком, повидлом, варенням чи шоколадною пастою. І приємний бонус: у процесі випікання рогаликів, будинок вмить наповнюється просто неймовірними ароматами. Рецептом рогаликів із горіхами поділилася фудблогерка Ірина Козачук (irina_kozachuk) на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Тісто:

  • вершкове масло – 125 г
  • борошно – 300 г
  • сметана – 140 г
  • сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • вода – 1 ст. л.
  • цукор – 1 ч. л.

Начинка:

  • горіхи – 200 г
  • білки – 2 шт.
  • цукор – 4 ст. л.
  • вершкове масло – 40 г

Спосіб приготування:

1. Тісто. В теплу воду насипати цукор і дріжджі, перемішати до однорідності. Залишити на декілька хвилин.

2. У миску насипати борошно, додати масло і перетерти в крихту.

3. Додати сметану та дріжджову суміш, замісити тісто. Накрити рушником і залишити на 20 хвилин.

4. Начинка. Горіхи подрібнити в блендері.

5. Додати цукор, білок, масло і перемішати.

6. Тісто розділити на 2 частини. Кожну розкачати в коло. Коло розділити на 12 частин.

7. Викласти начинку і сформувати рогалик. Кожен рогалик обмокнути в цукор і викласти на деко, застелене пергаментом.

8. Випікати при температурі 180 градусів 20 хвилин.

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...

Господиням на замітку! Чи потрібно промивати рис після варіння

неділя, 23 лютий 2025, 12:12

Рис – універсальний гарнір, який можна поєднувати з різними продуктами та спеціями. Крім того, ця крупа забезпечує приплив енергії на цілий день, передають Патріоти України. Вариться рисова каша легко. Однак деякі недосвідчені кулінари припускаються по...