Стануть вашими улюбленими: Рецепт рогаликів з горіхами на дріжджовому тісті

Рогалики – це дуже смачна випічка родом із дитинства. Саме ними рясніли усі полиці магазину, а вдома десерт досить часто готувала мама чи бабуся. Секрет популярності рогаликів у тому, що їх можна приготувати з абсолютно різними начинками: маком, повидлом, варенням чи шоколадною пастою. І приємний бонус: у процесі випікання рогаликів, будинок вмить наповнюється просто неймовірними ароматами. Рецептом рогаликів із горіхами поділилася фудблогерка Ірина Козачук (irina_kozachuk) на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Тісто:

  • вершкове масло – 125 г
  • борошно – 300 г
  • сметана – 140 г
  • сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • вода – 1 ст. л.
  • цукор – 1 ч. л.

Начинка:

  • горіхи – 200 г
  • білки – 2 шт.
  • цукор – 4 ст. л.
  • вершкове масло – 40 г

Спосіб приготування:

1. Тісто. В теплу воду насипати цукор і дріжджі, перемішати до однорідності. Залишити на декілька хвилин.

2. У миску насипати борошно, додати масло і перетерти в крихту.

3. Додати сметану та дріжджову суміш, замісити тісто. Накрити рушником і залишити на 20 хвилин.

4. Начинка. Горіхи подрібнити в блендері.

5. Додати цукор, білок, масло і перемішати.

6. Тісто розділити на 2 частини. Кожну розкачати в коло. Коло розділити на 12 частин.

7. Викласти начинку і сформувати рогалик. Кожен рогалик обмокнути в цукор і викласти на деко, застелене пергаментом.

8. Випікати при температурі 180 градусів 20 хвилин.

Господиням на замітку! Як приготувати ідеальний холодець

четвер, 24 квітень 2025, 13:07

Досвідчені господині знають, що приготувати холодець смачний, прозорий, ароматний і так, щоб загустів добре, не так просто. Але якщо користуватися порадами для приготування ідеального холодцю, то у вас точно вийде, передають Патріоти України. Бажано, ...

Буде особлива! Як приготувати екзотичну каву по-карибськи з доступних продуктів

четвер, 24 квітень 2025, 12:10

Кава – напій, спробувавши який одразу стаєш його поціновувачем. Її аромат, який бадьорить та смак, що закохує з першого ковтку. Є багато сортів кави – на будь-який смак. Й, звикнувши до того, який сподобавсь найбільше, іноді хочеться скуштувати новий с...