Стануть вашими улюбленими: Рецепт рогаликів з горіхами на дріжджовому тісті

Рогалики – це дуже смачна випічка родом із дитинства. Саме ними рясніли усі полиці магазину, а вдома десерт досить часто готувала мама чи бабуся. Секрет популярності рогаликів у тому, що їх можна приготувати з абсолютно різними начинками: маком, повидлом, варенням чи шоколадною пастою. І приємний бонус: у процесі випікання рогаликів, будинок вмить наповнюється просто неймовірними ароматами. Рецептом рогаликів із горіхами поділилася фудблогерка Ірина Козачук (irina_kozachuk) на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Тісто:

  • вершкове масло – 125 г
  • борошно – 300 г
  • сметана – 140 г
  • сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • вода – 1 ст. л.
  • цукор – 1 ч. л.

Начинка:

  • горіхи – 200 г
  • білки – 2 шт.
  • цукор – 4 ст. л.
  • вершкове масло – 40 г

Спосіб приготування:

1. Тісто. В теплу воду насипати цукор і дріжджі, перемішати до однорідності. Залишити на декілька хвилин.

2. У миску насипати борошно, додати масло і перетерти в крихту.

3. Додати сметану та дріжджову суміш, замісити тісто. Накрити рушником і залишити на 20 хвилин.

4. Начинка. Горіхи подрібнити в блендері.

5. Додати цукор, білок, масло і перемішати.

6. Тісто розділити на 2 частини. Кожну розкачати в коло. Коло розділити на 12 частин.

7. Викласти начинку і сформувати рогалик. Кожен рогалик обмокнути в цукор і викласти на деко, застелене пергаментом.

8. Випікати при температурі 180 градусів 20 хвилин.

Все просто! Як приготувати напій, який зміцнить імунітет родини

субота, 18 січень 2025, 22:10

Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...