Стародавній український секрет: Для чого в омлет додавати соду та інші інгредієнти від наших бабусь-прабабусь

Омлет готується дуже швидко, але не завжди виходить таким ідеальним, як готували наші мами та бабусі. А все тому, що вони додавали до омлету один секретний інгредієнт, який сучасні господині не беруть до уваги. Йдеться про соду, зазначають Патріоти України.

Щоб приготувати пишний та ніжний омлет, нагріваємо яйця та молоко до кімнатної температури, а потім збиваємо їх вилкою. Щоб омлет у процесі приготування не опадав, яйця не потрібно збивати блендером або міксером, оскільки чим більше піни буде - тим більше омлет опаде.

Яєць та молока у омлеті має бути порівну. Додайте одну столову ложку молока з розрахунку на одне куряче яйце, і ви точно не помилитеся.

Такі інгредієнти як борошно, м'ясо, овочі, зелень, гриби обтяжують омлет і не дають йому піднятися. Тому найкраще готувати класичний омлет без начинки, а у прикуску до нього різати на тарілку овочі, сир, м'ясо тощо.Після того, як яйця збиті, додаємо до них спеції за смаком та соду. Тут головне не переборщити. Соди потрібно додавати зовсім трохи (підлога чайної ложки). Після цього масу для омлета потрібно добре перемішати і вилити на розігріту сковороду.

Перед приготуванням змастіть сковороду вершковим маслом, щоб омлет вийшов ароматнішим. Готуйте омлет під кришкою 10 хвилин.


Смакота! Як приготувати відмінну смажену рибу зі скоринкою

неділя, 30 листопад 2025, 23:10

Смажена риба буде виглядати набагато апетитнішою у тому випадку, якщо вам вдасться приготувати її з апетитною скоринкою, передають Патріоти України. На жаль, це не завжди виходить через різні обставини. Але є секрети, які допоможуть досягти ідеального ...

Вчені розвінчали найбільший міф про каву, в який досі вірять мільйони

неділя, 30 листопад 2025, 17:30

Багато хто з нас починає ранок з чашки ароматної кави, переконані, що вона миттєво заряджає енергією. Але нове велике дослідження показує: цей популярний ранковий ритуал може не лише не додавати сил, а й навпаки - виснажувати організм. Те, що ми роками...