Старовинний, але дуже смачний десерт: Рецепт українського яблучного печива із заварним кремом від Євгена Клопотенка

Кулінарний експерт поділився рецептом незвичайного українського печива з яблуками та заварного крему з ромашкою, передають Патріоти України.

«Обожнюю яблука у всіх проявах, тому вирішив поділитися з вами десертом на їх основі. Будемо готувати гамулу — старовинний український десерт з яблуками. Смак запечених яблук обожнюють майже усі, а якщо додати трохи яблучного пюре до тіста, вийде надзвичайна випічка. Гамула просто створена для того, щоб насолоджуватися життям!», — розповів Євген Клопотенко.

Рецепт печива з яблуками

Для тіста:

  • 2 яблука
  • 1−2 ст. л. цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 50 г вівсяного борошна
  • 200 г пшеничного борошна
  • 1 дрібка солі

Для заварного крему:

  • 400 мл молока
  • 1 ст. л. сухої ромашки
  • 4 жовтки
  • 100 г цукру
  • 1 ст. л. крохмалю

Приготування:

Добре помийте яблука та розріжте навпіл. Видаліть серцевину з кожної половини. Викладіть половинки на деко, попередньо застелене фольгою, і запікайте в духовці при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин.

Коли яблука будуть готові, відділіть м’якоть від шкірки та лишіть для пюре, яке ми додамо в тісто.

Для печива змішайте борошно, додайте сіль, цукор і масло. Ретельно перетріть до утворення масляної крихти.

Додайте 100 г яблучного пюре і яйце. Замісіть туге тісто, оберніть харчовою плівкою та залиште в холодильнику на 10 хвилин.

Розкачайте тісто товщиною близько 0,5 см між двома листами пергаменту. Виріжте з тіста печиво спеціальними формочками чи за допомогою звичайної склянки.

Застеліть пергаментом деко і викладіть печиво. Випікайте 7−10 хвилин за температури 200 градусів. Дайте печиву охолонути.

Для заварного крему в невеликій каструлі нагрійте молоко з 1 ст. л. сухої ромашки.

Відокремте в миску 4 жовтки і додайте цукор. Добре перемішайте віничком, додайте крохмаль і знову перемішайте.

Через сито влийте молоко з ромашкою в миску з жовтками і цукром. Перемішайте все вінчиком і поверніть у каструлю.

Прогрійте на невеликому вогні, не перестаючи помішувати. Додайте 50 г вершкового масла. Помішуйте крем віничком до бажаної густоти. Подавайте печиво з заварним кремом. Смачного!

Перевірте себе! ТОП-5 симптомів, які свідчать, що ви п’єте занадто багато кави

неділя, 23 лютий 2025, 18:03

Кава – це не лише улюблений напій, який допомагає прокинутися вранці, а й потужний стимулятор, здатний впливати на наш організм. Однак, як і з будь-яким іншим засобом, важливо не перестаратися, передають Патріоти України. Надмірне споживання кави може ...

А ви це знали? Чому при варінні картоплі утворюється біла піна

неділя, 23 лютий 2025, 17:08

Напевно, кожна господиня під час приготування картоплі стикається з таким явищем, як поява піни. Багато хто намагається її видалити, оскільки вважає, що з картоплі разом із піною виходять хімікати та різні шкідливі речовини, передають Патріоти України....