Стояти довго біля плити не доведеться: Рецепт крем-супу з помідорів та солодкого перцю

Українська блогерка Яна Станішевська поділилася з читачами рецептом улюбленого крем-супу з овочами та сиром фета. Родзинкою цієї страви є сам процес приготування крем-супу. Його не потрібно годинами варити біля плити, ми будемо його запікати в духовці. Далі вжух-вжух у блендері та страва готова, зазначають Патріоти України.

Рецепт крем-супу з помідорів та солодкого перцю

  • Час: 50 – 60 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:


Приготування:

  • Ретельно помийте всі овочі та викладіть у форму для випікання. Можна попередньо видалити насіння з перцю та вирізати плодоніжки з помідорів.
  • Викладіть всі інгредієнти у форму для випікання, полийте олією.
  • Часник можна почистити від лушпиння та розділити на зубчики, або зрізати верхівку та запікати в лушпинні (потім потрібно обережно вичавити його).
  • В центр форми покладіть сир фета та посипте улюбленими травами.
  • Розігрійте духовку до 190 – 200 градусів та випікайте овочі з сиром протягом 35 – 40 хвилин.
  • Коли всі інгредієнти пропеклися зніміть шкірку з помідорів. Якщо можливо – з перцю.
  • Подрібніть всі інгредієнти у чаші блендера до однорідної консистенції.
  • Подавайте крем-суп до столу з хрумким багетом та свіжим листям базиліку. Смачного!

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині ставлять тісто в холодильник

неділя, 2 листопад 2025, 17:30

Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...

Ці продукти підробляють частіше за все - і ви навіть не здогадуєтесь

неділя, 2 листопад 2025, 13:10

Полиці магазинів рясніють "натуральними" й "екологічними" товарами, але насправді частина з них - лише майстерно замасковані підробки. Щоб знизити собівартість, недобросовісні виробники замінюють дорогі інгредієнти дешевими, додаючи ароматизатори, бар...