Страва ароматна і оригінальна: Рецепт смаженої манної каші з паприкою

Ви коли-небудь чули про смажену манку? Виявляється, завдяки такому способу приготування крупи можна зробити оригінальну страву. Цей простий до неможливості смаколик готується дуже швидко, і абсолютно не має схожості з традиційною манною кашею на молоці, зазначають Патріоти України.

Манна каша за цим рецептом виходить не солодкою. У неї додається паприка, яка надає страві не лише гарного відтінку, а й легкого перцевого аромату. Готується солона манна каша на сковороді та за консистенцією виходить однорідною. Її можна подавати як гарнір або як самостійну страву, якщо поєднувати, наприклад, з карамелізованою цибулею та горіхами. Як заправку можна використовувати й інші поєднання продуктів.

Смажена манна каша: рецепт

Інгредієнти: крупа манна (60 г), вода (400 мл), мелена паприка (1 ч. л.), сіль, чорний мелений перець (за смаком).

Приготування:

Розігрійте сковороду та відправте туди манку. Ніякого масла чи олії додавати не потрібно, поверхня має бути сухою. Обсмажуйте крупу на невеликому вогні, постійно помішуючи, до кремового відтінку. На це піде близько 3-5 хвилин.

Потім додайте паприку, посоліть і поперчіть на свій смак.

Закип'ятіть воду і одразу вливайте в манку, постійно помішуючи. Продовжуючи помішувати, готуйте кашу ще близько п'яти хвилин, доки вода повністю не вбереться. Все, смажена манна каша готова!

Джерело: Апостроф

Не робіть помилок! Як і скільки варити опеньки

середа, 12 листопад 2025, 17:30

Опеньки посідають особливе місце серед лісових дарів як одні з найпопулярніших і найулюбленіших грибів для тих, хто збирає їх восени. Їх високо цінують за приємний смак, універсальність у кулінарії та високу поживну цінність. Сезон збору опеньок щороку...

Молоко не для всіх: Кому варто відмовитися від цього продукту

середа, 12 листопад 2025, 8:15

Хоча молоко є джерелом кальцію та вітамінів, експерти наголошують, що не всім воно корисне. Деяким людям від цього продукту може бути лише шкода, передають Патріоти України. Кому слід уникати молока:. Експерти радять обирати альтернативні джерела кальц...