Страва дієтична, але сподобається і гурманам: Рецепт "битих" баклажанів з курятиною

З баклажанів можна приготувати багато цікавих і смачних страв. Ми підготували для вас рецепт "битих" баклажанів з соковитою начинкою з курятини та овочів. До речі, страва доволі дієтична, тому її можна вживати на правильному харчуванні. Якщо ви ще не готували "биті" баклажани – час спробувати. Вони виходять м'якими та соковитими всередині, а завдяки твердому сиру мають хрумку скоринку, зазначають Патріоти України.

Рецепт "битих" баклажанів

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 3


Приготування:

  • Ретельно помийте овочі. За допомогою скалки б'ємо баклажани, але так, щоб не лопнула шкірка. Вони мають бути м'які та гнучкі.
  • Наріжте куряче філе, помідори та цибулю середніми кубиками.
  • Твердий сир натріть на грубій тертці.
  • У глибокому посуді змішайте курятину, мелену паприку, сире яйце, цибулю та помідори. Полийте йогуртом та перемішайте.
  • На баклажанах зробіть надріз, начиніть його начинкою. Посипте баклажани тертим сиром.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів та запікайте "биті" баклажани протягом 30 – 40 хвилин.
  • Перед подачею до столу посипте страву дрібно нарізаною зеленню. Смачного!
Джерело: 24 канал

Сало чи вершкове масло? Ось який жир насправді корисніший для організму

четвер, 18 грудень 2025, 12:15

Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...

Ви могли це не знати! Як слід зберігати мед

четвер, 18 грудень 2025, 11:45

Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...