Страва дієтична, але сподобається і гурманам: Рецепт "битих" баклажанів з курятиною

З баклажанів можна приготувати багато цікавих і смачних страв. Ми підготували для вас рецепт "битих" баклажанів з соковитою начинкою з курятини та овочів. До речі, страва доволі дієтична, тому її можна вживати на правильному харчуванні. Якщо ви ще не готували "биті" баклажани – час спробувати. Вони виходять м'якими та соковитими всередині, а завдяки твердому сиру мають хрумку скоринку, зазначають Патріоти України.

Рецепт "битих" баклажанів

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 3


Приготування:

  • Ретельно помийте овочі. За допомогою скалки б'ємо баклажани, але так, щоб не лопнула шкірка. Вони мають бути м'які та гнучкі.
  • Наріжте куряче філе, помідори та цибулю середніми кубиками.
  • Твердий сир натріть на грубій тертці.
  • У глибокому посуді змішайте курятину, мелену паприку, сире яйце, цибулю та помідори. Полийте йогуртом та перемішайте.
  • На баклажанах зробіть надріз, начиніть його начинкою. Посипте баклажани тертим сиром.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів та запікайте "биті" баклажани протягом 30 – 40 хвилин.
  • Перед подачею до столу посипте страву дрібно нарізаною зеленню. Смачного!
Джерело: 24 канал

Як обманюють покупців: ТОП-5 домашніх лайхфахів, що викриють ненатуральне молоко

четвер, 4 грудень 2025, 10:42

На тлі змін на світових ринках в Україні знижуються ціни на молоко та молочні продукти. Але разом із цим у покупців зростає тривога: чи справді продукт, що продається під виглядом натурального, є таким насправді? Перевірити молоко можна навіть удома — ...

Ви могли це знати! Чому не можна викладати щойно зварені яйця у холодну воду

четвер, 4 грудень 2025, 7:45

Після варіння яєць багато хто звик одразу ставити каструлю під холодну воду, вважаючи це найшвидшим способом охолодження. Метод здається простим, але саме він часто псує смак і структуру продукту. Щоб варені яйця залишалися ніжними, еластичними та рівн...