Страва, яка підкорить серця: Рецепт пиріжків з квашеною капустою та грибами

На думку фахівців, квашена капуста – це мега-корисний продукт, який важливо їсти частіше. Цю страву можна вживати як самостійно, так і робити салати, додавати у борщ, поєднувати з кашами та навіть у випічці. Саме у різноманітних пирогах чи рулетах квашена капуста розкривається по-новому: виходить надзвичайно соковитою та з легким кисло-солодким присмаком. Такі вироби їстимуть навіть ті, хто не є прихильником квашеної капусти. Рецепт пирогів з квашеною капустою опублікований на сторінці drugaia_kuhnya в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Тісто:

  • борошно – 350 г
  • жовтки – 3 шт
  • вершкове масло – 100 г
  • дріжджі пресовані – 15 г
  • цукор – 1 ст. л.
  • молоко – 250 мл

Начинка:

  • квашена капуста – 500 г
  • печериці – 200 г
  • цибуля – 1 шт
  • яблука – 1\2 шт
  • журавлина сушена
  • рослинна олія

Спосіб приготування:

1. Приготування тіста. У тепле молоко додати дріжджі, цукор та 1 ч. л. борошна. Перемішати та залишити на 10-15 хвилин.

2. Борошно посолити та поступово вилити до нього опару. Додати жовтки та замісити тісто.

3. Поступово додати масло, продовжуючи замішувати тісто. Накрити харчовою плівкою та залишити на 40 хвилин.

4. Приготування начинки. Цибулю подрібнити та обсмажити до м'якості.

5. Порізати печериці та обсмажити разом з цибулею.

6. Додати квашену капусту та смажити приблизно 15 хвилин.

7. Промити журавлину та натерти яблуко на тертці. Додати до начинки за 5 хвилин до готовності.

8. Формування пирогів. Вимісити та розкачати тісто у тонкий пласт. Порізати його на 4 рівні частини.

9. На кожен пласт викласти рівномірно начинку та закріпити боки. Викласти на деко.

10. У кожному пирозі зробити порційні надрізи. Залишити на 30 хвилин.

11. Перед випіканням змазати пироги збитим жовтком з молоко. За бажанням можна посипати кунжутом.

12. Випікати при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.

ТОП-2 продукти, які зроблять фарш для котлет чи пельменів менш жирним

середа, 2 квітень 2025, 6:12

Багато господинь знає про те, що фарш повинен включати жирний компонент, щоб котлети або пельмені вийшли соковитими і смачними. Однак часом багато хто кладе компоненти “на око”, через що результат виходить незадовільним. Наприклад, можна зіткнутися з т...

Чи потрібно смажити цибулю для котлетного фаршу

вівторок, 1 квітень 2025, 18:15

У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...