Страва, яка підкорить серця: Рецепт пиріжків з квашеною капустою та грибами

На думку фахівців, квашена капуста – це мега-корисний продукт, який важливо їсти частіше. Цю страву можна вживати як самостійно, так і робити салати, додавати у борщ, поєднувати з кашами та навіть у випічці. Саме у різноманітних пирогах чи рулетах квашена капуста розкривається по-новому: виходить надзвичайно соковитою та з легким кисло-солодким присмаком. Такі вироби їстимуть навіть ті, хто не є прихильником квашеної капусти. Рецепт пирогів з квашеною капустою опублікований на сторінці drugaia_kuhnya в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Тісто:

  • борошно – 350 г
  • жовтки – 3 шт
  • вершкове масло – 100 г
  • дріжджі пресовані – 15 г
  • цукор – 1 ст. л.
  • молоко – 250 мл

Начинка:

  • квашена капуста – 500 г
  • печериці – 200 г
  • цибуля – 1 шт
  • яблука – 1\2 шт
  • журавлина сушена
  • рослинна олія

Спосіб приготування:

1. Приготування тіста. У тепле молоко додати дріжджі, цукор та 1 ч. л. борошна. Перемішати та залишити на 10-15 хвилин.

2. Борошно посолити та поступово вилити до нього опару. Додати жовтки та замісити тісто.

3. Поступово додати масло, продовжуючи замішувати тісто. Накрити харчовою плівкою та залишити на 40 хвилин.

4. Приготування начинки. Цибулю подрібнити та обсмажити до м'якості.

5. Порізати печериці та обсмажити разом з цибулею.

6. Додати квашену капусту та смажити приблизно 15 хвилин.

7. Промити журавлину та натерти яблуко на тертці. Додати до начинки за 5 хвилин до готовності.

8. Формування пирогів. Вимісити та розкачати тісто у тонкий пласт. Порізати його на 4 рівні частини.

9. На кожен пласт викласти рівномірно начинку та закріпити боки. Викласти на деко.

10. У кожному пирозі зробити порційні надрізи. Залишити на 30 хвилин.

11. Перед випіканням змазати пироги збитим жовтком з молоко. За бажанням можна посипати кунжутом.

12. Випікати при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...