Страва королів та президентів: Рецепт курки з сиром від Джилл Байден

Дружина обраного президента США Джилл Байден поділилася рецептом простої вечері для всієї родини — курки з пармезаном і моцарелою. В короткому ролику, в якому вона показала і розповіла, як готує свою фірмову страву, майбутня перша леді також зізналася, що цей рецепт їй дістався від бабусі, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

курка - 1 кг

натертий пармезан - 75 г

натерта моцарела - 200 г

оливкова олія

часник - 4 зубчики

половина цибулини

сіль за смаком

консервовані томати - 2 банки

свіжий базилік - 10 г

мелений чорний перець - за смаком

яйця - 2 шт.

молоко - 3 ст. л.

панірувальні сухарі - 170 г (1,5 склянки)

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 180°C.

2. У глибокій пательні на середньому вогні нагрійте 1 ст. л. оливкової олії. Додайте цілі зубчики часнику і подрібнену цибулю. Готуйте 3-5 хв, поки цибуля не стане м'якою і напівпрозорою.

Злийте рідину з однієї банки консервованих томатів, додайте їх і другу банку (разом з рідиною) до пательні, посоліть. Розімніть томати товкачем або дерев'яною ложкою. Готуйте протягом 20 хв. Потім зніміть з плити, витягніть часник і додайте подрібнений базилік. Додайте сіль та перець за смаком.

3. Відбийте куряче філе. В одній тарілці змішайте яйця з молоком, посоліть. У другій змішайте панірувальні сухарі з 25 г пармезану і 25 г моцарели. Філе необхідно спочатку занурити в яєчну суміш, а потім обваляти в сухарях із сиром.

4. У великій пательні на середньому вогні розігрійте 2 ст. л. оливкової олії. Обсмажте філе до золотистого кольору з обох боків — всього близько 5 хвилин.

5. Візьміть глибоку форму для запікання і викладіть на дно тонкий шар соусу. Потім шар обсмаженої курки і шар моцарели. Зверху — ще один шар соусу, шар курки і залишки моцарели. Закінчіть шаром соусу, зверху посипте пармезаном.

6. Випікайте близько 20-30 хвилин, поки сир не розплавиться і не почне надиматися.

7. Готову страву можна посипати базиліком і подавати з салатом та італійським хлібом.

Смачного!

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...

Розставлено крапки над "і": Чи можна підігрівати каву в мікрохвильовій печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 17:24

Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...