Страва вашої мрії: Ліза Глінська поділилася секретами приготування курчати тапака

Курча тапака – надзвичайно смачна та поживна страва. Щоб ви змогли без проблем приготувати її вдома, ми підготували для вас покрокову інструкцію. Талановита українська кулінарка Ліза Глінська поділилася з читачами рецептом неймовірного ніжного, соковитого та рум'яного курчати тапака, передають Патріоти України.

Страва готується доволі швидко та легко. Вам потрібно заздалегідь її замаринувати, а готується страва за 20 – 30 хвилин.

Рецепт курчати тапака

  • Час: від 3 – 4 годин.
  • Порції: 4

Інгредієнти:


Приготування:

  1. Ретельно помийте та просушіть курча паперовими рушниками.
  2. Підготуйтн його до запікання згідно інструкції: відріжте хвостик. Зробіть надріз в грудній частині тушки та розкрийте її назовні.
  3. Перш ніж відбити курча, виверніть йому суглоби, щоб тушка була плоскою. Зверніть увагу! Кістки повинні залишитися цілими. Не розбивайте їх при відбиванні тушки.
  4. Відбийте тільки куряче філе кількома ударами кухонного молотка.
  5. Для приготування маринаду змішайте воду, олію та чорний перець.
  6. Ретельно змастіть ним курча.
  7. Перекладіть все у глибокий посуд та накрийте шаром харчової плівки. Залишіть м'ясо маринуватися на 2 – 3 години.
  8. Для часникової заправки змішайте в чаші блендера очищені від лушпиння зубчики часнику та влийте олію. Перебийте все в однорідну масу блендером.
  9. Розігрійте сковорідку з олією та викладіть в неї курча. Накрийте його тарілкою та притисніть. Найкраще поставити зверху на тарілку сотейник з водою, щоб він притиснув м'ясо до сковорідки.
  10. Смажте курча на середньому вогні протягом 5 – 6 хвилин з одного боку, та 6 – 7 хвилин з іншого.
  11. Полийте курча тапака часниковою заправкою зі всіх сторін, не виймаючи тушку зі сковорідки.
  12. Додайте до страви вершкове масло та смажте курча ще по 1 – 2 хвилини з кожного боку. Смажимо з тарілкою та вантажем з водою.
  13. Курча тапака готове. Викладіть його на таріль та подавайте до столу. Смачного!

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...