Страва вашої мрії: Ліза Глінська поділилася секретами приготування курчати тапака

Курча тапака – надзвичайно смачна та поживна страва. Щоб ви змогли без проблем приготувати її вдома, ми підготували для вас покрокову інструкцію. Талановита українська кулінарка Ліза Глінська поділилася з читачами рецептом неймовірного ніжного, соковитого та рум'яного курчати тапака, передають Патріоти України.

Страва готується доволі швидко та легко. Вам потрібно заздалегідь її замаринувати, а готується страва за 20 – 30 хвилин.

Рецепт курчати тапака

  • Час: від 3 – 4 годин.
  • Порції: 4

Інгредієнти:


Приготування:

  1. Ретельно помийте та просушіть курча паперовими рушниками.
  2. Підготуйтн його до запікання згідно інструкції: відріжте хвостик. Зробіть надріз в грудній частині тушки та розкрийте її назовні.
  3. Перш ніж відбити курча, виверніть йому суглоби, щоб тушка була плоскою. Зверніть увагу! Кістки повинні залишитися цілими. Не розбивайте їх при відбиванні тушки.
  4. Відбийте тільки куряче філе кількома ударами кухонного молотка.
  5. Для приготування маринаду змішайте воду, олію та чорний перець.
  6. Ретельно змастіть ним курча.
  7. Перекладіть все у глибокий посуд та накрийте шаром харчової плівки. Залишіть м'ясо маринуватися на 2 – 3 години.
  8. Для часникової заправки змішайте в чаші блендера очищені від лушпиння зубчики часнику та влийте олію. Перебийте все в однорідну масу блендером.
  9. Розігрійте сковорідку з олією та викладіть в неї курча. Накрийте його тарілкою та притисніть. Найкраще поставити зверху на тарілку сотейник з водою, щоб він притиснув м'ясо до сковорідки.
  10. Смажте курча на середньому вогні протягом 5 – 6 хвилин з одного боку, та 6 – 7 хвилин з іншого.
  11. Полийте курча тапака часниковою заправкою зі всіх сторін, не виймаючи тушку зі сковорідки.
  12. Додайте до страви вершкове масло та смажте курча ще по 1 – 2 хвилини з кожного боку. Смажимо з тарілкою та вантажем з водою.
  13. Курча тапака готове. Викладіть його на таріль та подавайте до столу. Смачного!

Смачні бутерброди нашвидкуруч: ТОП-5 простих намазок, які порадують смаком

середа, 26 січень 2022, 23:15

Що може бути смачніше паштету, намазаного на свіжий хліб з хрусткою скоринкою. Зазвичай його готують з печінки, але існує також безліч інших варіантів, які подарують справжню насолоду. Патріоти України діляться простими рецептами намазок для бутерброді...

Неймовірна смакота: Рецепт чебуреків по-казахськи (відео)

середа, 26 січень 2022, 22:15

Сьогодні ми візьмемо такий казахський рецепт і зробимо все самі. Чебуреки виходять неймовірно смачними — так що краще пекти відразу цілу гору. . У правильних чебуреках є дві головні складові: тісто і фарш. Для тіста потрібна мука, крутий окріп і росли...