Супербюджетна та смачна м'ясна страва: Як приготувати у духовці ніжну свинячу рульку зі скоринкою

Безумовно, щоб приготувати свинячу рульку потрібно від 10 години, але очікування того варте. Ніжне м'ясо, хрумка скоринка – це смакота! Рецептом цінителям свинини поділилась Яна Станішевська, зазначають Патріоти України.

Ми підготували для вас перевірений рецепт свинячої рульки в духовці, яку попередньо потрібно відварити та замаринувати.

Що подати до рульки спитаєте ви? Ми радимо вам приготувати печену картоплю або овочі гриль. Вони ідеально доповнять смак рульки та гармоніюватимуть з ними.

Рецепт свинячої рульки в духовці

  • Час: від 10 – 12 годин
  • Порції: 4

Приготування:

  1. Замочіть свинячу рульку в холодній воді на 2 – 3 години, щоб вийшла вся кров.
  1. Після відведеного часу, змініть воду в каструлі та відправте рульку варитися разом з овочами: цибулею, морквою. Додайте лаврові листочки та перець горошком.
  1. Рясно посипте воду сіллю.

Рулька в маринаді / Фото Яни Станішевської

  1. Через годину активного варіння рульки вийміть її та трішки охолодіть.
  1. Зробіть на шкірі надрізи, щоб під час випікання вона не підскочила.
  1. Для маринаду рульки змішайте майонез, гірчицю, мед, вичавіть часник через прес. Перемішайте всі інгредієнти та намастіть приготованим соусом рульку.
  1. Відправте рульку в маринаді на 4 – 8 годин в холодильник.
  1. Розігрійте духовку до 185 градусів. Деко вкрийте шаром фольги.
  1. Посоліть її та відправте в духовку випікатися на 2,5 – 3 години.
  1. Готову рульку розріжте на порційні шматки та подавайте до столу.

Смачного!

Текст публікації Яни Станішевської:

Супер бюджетно.
Сначала я замочила на 2 часа ноги в просто холодной воде , что бы ушла вся лишняя кровь. Затем я поставила варится рульку, добавив в воду морковку, луковицу, пару зёрен чёрного перца и пару листиков лаврушки. И конечно же горсть соли. Варилась рулька ровно час, затем достала ее, чуть она остыла и надрезала я кожу крест накрест, что бы при дальнейшем выпекании ее не стянуло. Дальше готовим маринад. Там по одной чайной ложке горчицы, мёда, майонеза, 5 зубчиков чеснока выдавить и чуть соли. Этим маринадом натереть нашу рульку и дать пропитаться (минимум 4 часа, а лучше на ночь ). Утром я положила рульку в рукав для выпекании и отравила в духовку при 185*С на 2,5-3 часа. Папа сказал, вкуснее рульки не ел, а это самая высшая похвала.

Не робіть помилок! Як і скільки варити опеньки

середа, 12 листопад 2025, 17:30

Опеньки посідають особливе місце серед лісових дарів як одні з найпопулярніших і найулюбленіших грибів для тих, хто збирає їх восени. Їх високо цінують за приємний смак, універсальність у кулінарії та високу поживну цінність. Сезон збору опеньок щороку...

Молоко не для всіх: Кому варто відмовитися від цього продукту

середа, 12 листопад 2025, 8:15

Хоча молоко є джерелом кальцію та вітамінів, експерти наголошують, що не всім воно корисне. Деяким людям від цього продукту може бути лише шкода, передають Патріоти України. Кому слід уникати молока:. Експерти радять обирати альтернативні джерела кальц...