Суперрецепт! Як смачно замаринувати свинину перед терміновим запіканням

Якщо ви хочете запекти великий шматок свинини (більше кілограма), а часу на довготривале маринування нема, то спробуйте такий рецепт. М’ясо буде неймовірно ніжним, пряним. У середині ароматний прозорий сік, а зверху – рум’яна скоринка з медовим присмаком, передають Патріоти України.

Подробиці

Свинина, наприклад, биток на кістці або ошийок ідеально смакує, якщо її запекти у маринаді на основі меду та соєвого соусу.

З’єднайте разом улюблені прянощі. Смачно взяти сухий часник, солодку паприку та чорний перець. Додайте 2 ст.л. солі (загалом регулюйте на свій смак, цього достатньо на 1 кг м’яса, якщо ви не любите надто солоні страви).

Натріть м’ясо спеціями, потім медом. Намагайтеся втирати так, щоб між всіма м’ясними прогалинами були прянощі. Потім залийте м’ясо соєвим соусом. Декілька разів переверніть, щоб соус рівномірно покрив шматок.

Відправте у холодильник на годину, а потім на півтори години у духовку, замотавши у фольгу. При температурі 170 градусів м’ясо буде готувати повільно, що дасть ефект томленого м’яса. За 10 хвилин до виключення відкрийте фольгу, зробіть вищу температуру, щоб з’явилася скоринка.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Чим можна замінити рис при приготуванні голубців

субота, 7 червень 2025, 17:10

Рис здається незамінним компонентом, без якого неможливо уявити класичні голубці. Крупа чудово вбирає м’ясний сік і робить страву більш гармонійною та збалансованою. Проте будь-якій господині часом хочеться відійти від класичної рецептури, спробувавши ...

Прості правила: Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

субота, 7 червень 2025, 12:12

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів...