Святкова картопля з м’ясом в духовці - смачно, гарно і просто

Святкова картопля з м’ясом в духовці виходить дуже смачною і ситною. Готується вона досить просто. М’ясо для приготування даної картоплі можна використовувати будь-яке. Це може бути свинина, куряче філе, курячі гомілки, яловичина і навіть баранина, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Картопля для запікання – 1 кг.
  • М’ясо (курка, свинина, яловичина) – 350 г.
  • Твердий сир відмінної якості – 100 г.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний – за смаком.
  • Майонез або сметана – за смаком.

Приготування:

1. М’ясо вимити і нарізати на однакові за розміром шматки.

2. Картоплю очистити, вимити і нарізати на кружечки.

3. Форму для випікання змастити будь-якої олією. Викласти половину нарізаної картоплі.

4. Посолити її і зробити сітку з майонезу.

5. Зверху на картоплю викласти шматочки м’яса.

6. Посолити і поперчити їх, зробити сітку з майонезу.

7. Зверху на м’ясо викласти решту картоплі. Її посолити, поперчити, зробити сітку з майонезу.

8. Потім обтягнути форму фольгою.

9. Відправити її в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин. Потім дістати її акуратно і зверху натерти твердий сир.

10. Відправити ще страву в духовку на 5-10 хвилин. За цей час сир повністю розплавиться.

Готову святкову картоплю посипати зеленню і подати до столу.

ТОП-10 продуктів, які потрібно їсти для здорового серця - поради кардіологів

п’ятниця, 7 листопад 2025, 13:10

Серце —-найважливіший м’яз нашого організму, і те, що ми їмо, безпосередньо впливає на його роботу. Кардіологи радять включати у раціон продукти, які зміцнюють судини, знижують тиск і рівень холестерину, передають Патріоти України. Містить корисні жири...

Що таке паста Амосова і чому її називають “вітамінною бомбою” для серця

п’ятниця, 7 листопад 2025, 12:45

Паста Амосова - це натуральна суміш із сухофруктів, горіхів і меду, яку розробив відомий український кардіохірург Микола Амосов. Вона зміцнює серце, імунітет і допомагає відновити сили після хвороб чи стресів, передають Патріоти України. У традиційному...