Святкова картопля з м’ясом в духовці - смачно, гарно і просто

Святкова картопля з м’ясом в духовці виходить дуже смачною і ситною. Готується вона досить просто. М’ясо для приготування даної картоплі можна використовувати будь-яке. Це може бути свинина, куряче філе, курячі гомілки, яловичина і навіть баранина, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Картопля для запікання – 1 кг.
  • М’ясо (курка, свинина, яловичина) – 350 г.
  • Твердий сир відмінної якості – 100 г.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний – за смаком.
  • Майонез або сметана – за смаком.

Приготування:

1. М’ясо вимити і нарізати на однакові за розміром шматки.

2. Картоплю очистити, вимити і нарізати на кружечки.

3. Форму для випікання змастити будь-якої олією. Викласти половину нарізаної картоплі.

4. Посолити її і зробити сітку з майонезу.

5. Зверху на картоплю викласти шматочки м’яса.

6. Посолити і поперчити їх, зробити сітку з майонезу.

7. Зверху на м’ясо викласти решту картоплі. Її посолити, поперчити, зробити сітку з майонезу.

8. Потім обтягнути форму фольгою.

9. Відправити її в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин. Потім дістати її акуратно і зверху натерти твердий сир.

10. Відправити ще страву в духовку на 5-10 хвилин. За цей час сир повністю розплавиться.

Готову святкову картоплю посипати зеленню і подати до столу.

Один продукт з кухні збереже сир свіжим надовго - перевірено експертами

понеділок, 21 липень 2025, 18:30

Сир - делікатний продукт, який швидко втрачає свої смакові якості, якщо його зберігати неправильно. Особливо влітку він може засохнути або запліснявіти всього за кілька днів. Але є простий спосіб, який допоможе зберегти свіжість надовго - і все, що вам...

Чому шашлик виходить сухим: ТОП-5 основних помилок, які псують м’ясо

понеділок, 21 липень 2025, 16:50

Шашлик - це улюблена страва мільйонів, але не завжди результат радує. Іноді м’ясо виходить не соковитим, а жорстким або сухим. У чому ж причина, передають Патріоти України. Експерти розповіли, які помилки найчастіше допускають під час приготування шашл...