Vaca Frita буквально означає «смажена корова» чи «хрумка яловичина», адже в основі страви відварене, а потім обсмажене до хрумкості м'ясо. Цю страву на Кубі майже завжди подають за особливих випадків, передають Патріоти України.
Щоб зробити подачу vaca frita максимально автентичною, подавайте страву з білим рисом, тушкованою квасолею та смаженим стиглим бананом. Ділимося рецептом хрусткої яловичини від Chef's Pencil.
Рецепт яловичини
Інгредієнти:
800 г яловичої грудинки
2 цибулини
1 зелений перець
Сік 1 лайма
4 зубчики часнику
3 ст.л. оливкової олії
1 ч.л. петрушки
1 лавровий лист
Дрібка орегано
Дрібка кмину
Дрібка чорного перцю
Сіль
Приготування:
Наріжте цибулю та зелений перець соломкою. Відкладіть їх, щоб використати пізніше.
Варіть яловичину в каструлі на середньому вогні приблизно 45-50 хвилин.
Додайте орегано, кмин, лавровий лист, дрібку солі та один нарізаний зубчик часнику.
Коли м'ясо буде готове, зніміть з вогню, злийте воду і дайте охолонути до кімнатної температури.
Як тільки м'ясо трохи охолоне, наріжте його тонкими скибочками.
Розігрійте оливкову олію у сковороді на середньому вогні. Додайте інші нарізані зубчики часнику, зелений перець та цибулю. Обсмажуйте 2 хвилини, потім додайте м'ясо.
Обсмажуйте, поки м'ясо не набуде золотистого кольору та хрумкої текстури. Потім додайте сік лайма та чорний перець. Готуйте ще одну хвилину і наприкінці додайте нарізану петрушку. Смачного!
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Щоб банани не почорніли і втратили свої корисні властивості, їх потрібно зберігати певним чином. Розповідаємо, які умови зберігання підходять до цих плодів, передають Патріоти України. Удома зв’язку бананів потрібно одразу дістати з пакета, інакше вони...