Vaca Frita буквально означає «смажена корова» чи «хрумка яловичина», адже в основі страви відварене, а потім обсмажене до хрумкості м'ясо. Цю страву на Кубі майже завжди подають за особливих випадків, передають Патріоти України.
Щоб зробити подачу vaca frita максимально автентичною, подавайте страву з білим рисом, тушкованою квасолею та смаженим стиглим бананом. Ділимося рецептом хрусткої яловичини від Chef's Pencil.
Рецепт яловичини
Інгредієнти:
800 г яловичої грудинки
2 цибулини
1 зелений перець
Сік 1 лайма
4 зубчики часнику
3 ст.л. оливкової олії
1 ч.л. петрушки
1 лавровий лист
Дрібка орегано
Дрібка кмину
Дрібка чорного перцю
Сіль
Приготування:
Наріжте цибулю та зелений перець соломкою. Відкладіть їх, щоб використати пізніше.
Варіть яловичину в каструлі на середньому вогні приблизно 45-50 хвилин.
Додайте орегано, кмин, лавровий лист, дрібку солі та один нарізаний зубчик часнику.
Коли м'ясо буде готове, зніміть з вогню, злийте воду і дайте охолонути до кімнатної температури.
Як тільки м'ясо трохи охолоне, наріжте його тонкими скибочками.
Розігрійте оливкову олію у сковороді на середньому вогні. Додайте інші нарізані зубчики часнику, зелений перець та цибулю. Обсмажуйте 2 хвилини, потім додайте м'ясо.
Обсмажуйте, поки м'ясо не набуде золотистого кольору та хрумкої текстури. Потім додайте сік лайма та чорний перець. Готуйте ще одну хвилину і наприкінці додайте нарізану петрушку. Смачного!
Кава довгий час мала суперечливу репутацію, але наука розставила всі крапки над «і». Вона багата на антиоксиданти, знижує ризик раку, інсульту, деменції, діабету 2 типу, покращує пам’ять та концентрацію. Та ось у чому нюанс: її дія може бути знівельова...
Кава - улюблений напій мільйонів, без якого багато хто навіть не уявляє свій ранок. Але скільки кави — це нормально, а коли починається шкода для здоров’я? Експерти назвали безпечну добову норму - і деякі відповіді можуть вас здивувати, передають Патрі...