"Кураб'є або хурабіє – кримськотатарське розсипчасте печиво з конфітюром, яке традиційно готували на свята, починаючи з давніх-давен. І досі жодне кримськотатарське весілля не минає без цього частування, цитують Патріоти України Євгена Клопотенка і продовжують. - Як конфітюр можна використовувати смородину, ожину, малину, полуницю та журавлину. При замісі тіста важливо дотримуватися чітких пропорцій, оскільки воно не повинно вийти щільним, як пісочне тісто, але й не розпливатися.
Швидкість приготування печива теж грає роль, тому що в рецепті є вершкове масло, яке швидко застигає. Перед тим як перейти до покрокового рецепта, поділюся порадами приготування.
Як конфітюр можна використовувати смородину, ожину, малину, полуницю та журавлину
Консистенція тіста. Тут це дуже важливо, адже від консистенції залежатиме наскільки легко працювати з тістом і яким зрештою вийде печиво. На консистенцію можуть впливати кілька факторів. Наприклад, для випічки зазвичай використовують яйця першого сорту С1 масою 55-64 г. Але якщо ви візьмете дрібніші яйця, то білка для замішування тіста потрібної консистенції може бути недостатньо. У цьому випадку потрібно додати ще один білок.
Температура розтопленого вершкового масла має бути не високою. Тобто топити масло потрібно на найменшому вогні та не допускати кипіння. Після того, як масло повністю розтопиться, потрібно дати йому охолонути одну хвилину та тільки потім вводити в борошно, помішуючи віничком.
Якщо у вас немає кулінарного мішка для відсадки тіста, можна використати звичайний щільний поліетиленовий пакет, зробивши надріз у куточку. Також печиво можна викласти на деко ложкою.
Духовку обов'язково треба розігріти до 220-230 градусів. Не можна ставити печиво в нерозігріту духовку, інакше воно може розтектися до того, як почне випікатися.
Тісто для кураб'є не повинно відпочивати, необхідно робити все максимально швидко
Приготування печива кураб'є не терпить зупинок, будьте готові до цього. Тісто для кураб'є не повинно відпочивати, необхідно робити все максимально швидко – замісили тісто, виклали його в кулінарний мішок і відразу відсадили на деко, застелене пергаментним папером. Якщо розтягувати приготування в часі, то вершкове масло у складі тіста почне поступово застигати, що завадить легкому відсаджуванню тіста з кулінарного мішка та він може навіть порватися. Якщо в приміщенні, де ви готуєте кураб'є прохолодно, потрібно ще більше прискоритися, адже масло застигатиме швидше.
Інгредієнти:
Для тіста:
225 г борошна
75 г цукрової пудри
120 г вершкового масла 82,3%
3 яйця (яєчні білки)
10 г ванільного цукру
Для конфітюру:
100 г цукру
100 г журавлин
Приготування:
Зробіть конфітюр зі свіжої журавлини. У сотейник або каструлю викладіть 100 г журавлини та всипте 100 г цукру. Перемішайте та готуйте 10-15 хвилин на маленькому вогні, періодично помішуючи. Після того, як рідина трохи випарується, відставте конфітюр, він повинен охолонути.
Переходьте до приготування тіста для печива. Візьміть 3 яйця, відокремте білки від жовтків. Необхідно використовувати лише білки. Влийте їх у миску, додайте 75 г цукрової пудри та за допомогою віничка збийте в легку піну. У цьому рецепті важливо використовувати не цукор, а цукрову пудру.
Важливо використовувати не цукор, а цукрову пудру
Розтопіть у сотейнику 120 г вершкового масла 82,3% на маленькому вогні. Масло не повинно кипіти. Після того як масло повністю розтопиться, дайте йому охолонути буквально одну хвилину. У миску всипте 225 г борошна та влийте розтоплене вершкове масло, постійно помішуючи віничком.
Додайте до борошна та вершкового масла збиті білки з цукровою пудрою. Перемішайте віничком. Додайте 10 г ванільного цукру.
Силіконовою ложкою замісіть однорідне тісто. Після цього змочіть руки у воді та замісіть м'яке еластичне тісто. Якщо ви використовували яйця меншого розміру й тісто вийшло щільним, додайте ще один яєчний білок. Якщо у вас були великі яйця й тісто вийшло навпаки надто рідке та розтікається, додайте трохи борошна.
Викладіть тісто у кулінарний мішок. Ми використовували насадку діаметром 12 мм, ви можете взяти будь-яку іншу, все залежить від розміру печива, яке ви хочете отримати.
Застеліть деко пергаментом і відсадіть печиво. Зверху на печиво викладіть трохи конфітюру з журавлин. Випікайте печиво в розігрітій до 220-230 градусів духовці протягом 7-10 хвилин. Важливо, щоб духовка була розігріта до потрібної температури, інакше печиво розтечеться. Готове печиво дістаньте з духовки та дайте йому охолонути на деко.
Тунець та лосось – два популярні варіанти морепродуктів. Таким чином, ви можете поставити запитання, яка з цих видів риби є найкращим вибором з точки зору впливу на здоров’я, передають Патріоти України. У цій статті розглядаються ці два типи риб, щоб в...
Правильна їжа може стати потужною зброєю проти апатії. Продукти, багаті на вітаміни, антиоксиданти та корисні жири, допомагають підтримати енергію, покращити настрій та зміцнити імунітет, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Що таке апатія. ...