Свято для справжніх українських гурманів: Рецепт сала-"гармошки" з домашньою аджикою і зеленню

Кожного разу, коли наближаються гуляння, хочеться піднести на стіл щось нове і небачене. А ви коли-небудь коштували сало — гармошку? Пропонуємо вам забути шкварки або копченості. Дійсним цінителям сала, обов’язково варто спробувати цей рецепт, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг свіжого сала
  • 3 ложки солі
  • петрушка або інша зелень
  • 5 столових ложок аджики
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю
  • 1 зубчик часнику

Процес приготування:

1. Вимийте сало, зріжте шкірку.

2. Наріжте сало, як показано на фото.

Щоб вийшла «гармошка».

3. Нарізати зелень і часник, додати половину чайної ложки солі, щоб вони вивільнили сік.


Треба заповнити цією сумішшю виїмки гармошки з одного боку.

4. Переверніть сало і заповніть надрізи з іншого боку аджикою. Соусу не потрібно класти багато, щоб запобігти витіканню.

5. Тепер посипте «гармошку» сіллю і гарненько поперчіть з усіх боків. Не шкодуйте солі, сало складно пересолити. Щільно обгорніть цей рулет поліетиленовою плівкою і покладіть в холодильник.

6. Маринувати закуску в холодильнику не менше 3 днів.

7. Перед подачею, покладіть сало в морозилку, щоб воно заморозилось. Так закуску буде легше розрізати, і вона збереже форму. Подавати на окремій тарілці з хроном або гірчицею. Смачних свят!

Сало чи вершкове масло? Ось який жир насправді корисніший для організму

четвер, 18 грудень 2025, 12:15

Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...

Ви могли це не знати! Як слід зберігати мед

четвер, 18 грудень 2025, 11:45

Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...