Свято для справжніх українських гурманів: Рецепт сала-"гармошки" з домашньою аджикою і зеленню

Кожного разу, коли наближаються гуляння, хочеться піднести на стіл щось нове і небачене. А ви коли-небудь коштували сало — гармошку? Пропонуємо вам забути шкварки або копченості. Дійсним цінителям сала, обов’язково варто спробувати цей рецепт, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг свіжого сала
  • 3 ложки солі
  • петрушка або інша зелень
  • 5 столових ложок аджики
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю
  • 1 зубчик часнику

Процес приготування:

1. Вимийте сало, зріжте шкірку.

2. Наріжте сало, як показано на фото.

Щоб вийшла «гармошка».

3. Нарізати зелень і часник, додати половину чайної ложки солі, щоб вони вивільнили сік.


Треба заповнити цією сумішшю виїмки гармошки з одного боку.

4. Переверніть сало і заповніть надрізи з іншого боку аджикою. Соусу не потрібно класти багато, щоб запобігти витіканню.

5. Тепер посипте «гармошку» сіллю і гарненько поперчіть з усіх боків. Не шкодуйте солі, сало складно пересолити. Щільно обгорніть цей рулет поліетиленовою плівкою і покладіть в холодильник.

6. Маринувати закуску в холодильнику не менше 3 днів.

7. Перед подачею, покладіть сало в морозилку, щоб воно заморозилось. Так закуску буде легше розрізати, і вона збереже форму. Подавати на окремій тарілці з хроном або гірчицею. Смачних свят!

Це така смакота! Як приготувати соковиті рублені курячі котлети з грибами та сиром

середа, 24 квітень 2024, 11:08

Котлети з курятини часто виходять сухі та давкі. Але якщо з філе зробити не фарш, а дрібно порізати та додати грибочки й сир, то вийде неймовірно соковита страва. Спробуйте приготувати і цей рецепт стане одним з улюблених, передають Патріоти України. ...

Секрет досвідчених господинь! Як активоване вугілля рятує від неприємного запаху з раковини

середа, 24 квітень 2024, 10:59

Тема неприємного запаху, який поширюється всією квартирою і бере свій початок у встановленій на кухні раковині, вельми актуальна для багатьох господинь. Подібна неприємність може переслідувати домогосподарок навіть у тому разі, якщо вони ретельно догля...