Свято для справжніх українських гурманів: Рецепт сала-"гармошки" з домашньою аджикою і зеленню

Кожного разу, коли наближаються гуляння, хочеться піднести на стіл щось нове і небачене. А ви коли-небудь коштували сало — гармошку? Пропонуємо вам забути шкварки або копченості. Дійсним цінителям сала, обов’язково варто спробувати цей рецепт, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг свіжого сала
  • 3 ложки солі
  • петрушка або інша зелень
  • 5 столових ложок аджики
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю
  • 1 зубчик часнику

Процес приготування:

1. Вимийте сало, зріжте шкірку.

2. Наріжте сало, як показано на фото.

Щоб вийшла «гармошка».

3. Нарізати зелень і часник, додати половину чайної ложки солі, щоб вони вивільнили сік.


Треба заповнити цією сумішшю виїмки гармошки з одного боку.

4. Переверніть сало і заповніть надрізи з іншого боку аджикою. Соусу не потрібно класти багато, щоб запобігти витіканню.

5. Тепер посипте «гармошку» сіллю і гарненько поперчіть з усіх боків. Не шкодуйте солі, сало складно пересолити. Щільно обгорніть цей рулет поліетиленовою плівкою і покладіть в холодильник.

6. Маринувати закуску в холодильнику не менше 3 днів.

7. Перед подачею, покладіть сало в морозилку, щоб воно заморозилось. Так закуску буде легше розрізати, і вона збереже форму. Подавати на окремій тарілці з хроном або гірчицею. Смачних свят!

Не робіть помилок! ТОП-9 спецій, які повністю зіпсують смачні котлети

четвер, 9 жовтень 2025, 19:05

Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти Украї...

"Паста Амосова не вилікує"? Кардіологиня сказала, що насправді підтримує здоров'я серця

четвер, 9 жовтень 2025, 18:37

Дієтичних добавок, які були б по-справжньому корисними для серцево-судинної системи, не існує. Однак маркетинг у цій сфері працює доволі ефективно, спонукаючи людей вживати добавки, які, як обіцяють виробники, знижують ризик виникнення низки захворюван...