Свято для справжніх українських гурманів: Рецепт сала-"гармошки" з домашньою аджикою і зеленню

Кожного разу, коли наближаються гуляння, хочеться піднести на стіл щось нове і небачене. А ви коли-небудь коштували сало — гармошку? Пропонуємо вам забути шкварки або копченості. Дійсним цінителям сала, обов’язково варто спробувати цей рецепт, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг свіжого сала
  • 3 ложки солі
  • петрушка або інша зелень
  • 5 столових ложок аджики
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю
  • 1 зубчик часнику

Процес приготування:

1. Вимийте сало, зріжте шкірку.

2. Наріжте сало, як показано на фото.

Щоб вийшла «гармошка».

3. Нарізати зелень і часник, додати половину чайної ложки солі, щоб вони вивільнили сік.


Треба заповнити цією сумішшю виїмки гармошки з одного боку.

4. Переверніть сало і заповніть надрізи з іншого боку аджикою. Соусу не потрібно класти багато, щоб запобігти витіканню.

5. Тепер посипте «гармошку» сіллю і гарненько поперчіть з усіх боків. Не шкодуйте солі, сало складно пересолити. Щільно обгорніть цей рулет поліетиленовою плівкою і покладіть в холодильник.

6. Маринувати закуску в холодильнику не менше 3 днів.

7. Перед подачею, покладіть сало в морозилку, щоб воно заморозилось. Так закуску буде легше розрізати, і вона збереже форму. Подавати на окремій тарілці з хроном або гірчицею. Смачних свят!

Навіть тісто не знадобиться: Готуємо ліниві пиріжки - соковиті та з рум'яною скоринкою

субота, 28 травень 2022, 12:28

Відомий кулінарний сайт поділився рецептом лінивих пиріжків швидкого приготування. Тут не потрібно замішувати тісто, для цього використовуємо звичайний тонкий лаваш, передають Патріоти України. «В якості начинки беремо м'ясний фарш, для соковитості та ...

Порадуйте родину випічкою до філіжанки кави! Як приготувати смачний завиванець з маком

субота, 28 травень 2022, 6:28

Цей маковий пиріг перетворить звичайний робочий день на маленьке свято. За словами кондидерки Тетяни Петришиної, тісто виходить ароматне та пухке, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. В тепле молоко додати дріжджі, все перемішаті, дод...