Свято для справжніх українських гурманів: Рецепт сала-"гармошки" з домашньою аджикою і зеленню

Кожного разу, коли наближаються гуляння, хочеться піднести на стіл щось нове і небачене. А ви коли-небудь коштували сало — гармошку? Пропонуємо вам забути шкварки або копченості. Дійсним цінителям сала, обов’язково варто спробувати цей рецепт, радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг свіжого сала
  • 3 ложки солі
  • петрушка або інша зелень
  • 5 столових ложок аджики
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю
  • 1 зубчик часнику

Процес приготування:

1. Вимийте сало, зріжте шкірку.

2. Наріжте сало, як показано на фото.

Щоб вийшла «гармошка».

3. Нарізати зелень і часник, додати половину чайної ложки солі, щоб вони вивільнили сік.


Треба заповнити цією сумішшю виїмки гармошки з одного боку.

4. Переверніть сало і заповніть надрізи з іншого боку аджикою. Соусу не потрібно класти багато, щоб запобігти витіканню.

5. Тепер посипте «гармошку» сіллю і гарненько поперчіть з усіх боків. Не шкодуйте солі, сало складно пересолити. Щільно обгорніть цей рулет поліетиленовою плівкою і покладіть в холодильник.

6. Маринувати закуску в холодильнику не менше 3 днів.

7. Перед подачею, покладіть сало в морозилку, щоб воно заморозилось. Так закуску буде легше розрізати, і вона збереже форму. Подавати на окремій тарілці з хроном або гірчицею. Смачних свят!

Ці овочі рятують печінку - гепатолог розкрив секрет

середа, 24 грудень 2025, 13:08

Печінка відповідає за травлення, накопичення енергії та виведення токсинів. Але запалення та надлишок жиру можуть серйозно її пошкодити. Експерти кажуть, що правильні овочі здатні захистити цей орган, передають Патріоти України. Броколі – головний геро...

Алюмінієва фольга може шкодити вашому здоров’ю! Те, що роблять багато людей на кухні, небезпечно

середа, 24 грудень 2025, 12:45

Алюмінієва фольга - незамінний помічник на кухні: загортаємо бутерброди, готуємо на грилі, зберігаємо їжу. Проте не всі знають, що її використання може бути небезпечним для здоров’я, передають Патріоти України. Експерти наголошують: замініть фольгу на ...