Свинина під "шубою" - ідеальний рецепт для дуже зайнятих господинь

М’ясо, бульба, просочена всіма соками,, - навіть цікавіше, ніж м’ясо по-французьки, передають Патріоти України.

Цибулева «подушка», соковиті томати і сметанна заливка, та під сирною скоринкою – не передати словами всю пишноту.

Необхідні інгредієнти

  • свинина – 800 грам,
  • картопля – 700 грам (6-7 штук),
  • сир – 120 грам,
  • ріпчаста цибуля – 2 штуки,
  • помідор – 2 штуки,
  • сметана – 1 столова ложка,
  • майонез – 1 столова ложка,
  • сіль, перець, сушений часник – до смаку,
  • зелень – за смаком,
  • олія рослинна – для смаження.

Як приготувати смачну вечерю: свинину під «шубою»

Нарізаємо свинину шматочками: товщиною 2-2,5 сантиметра.

Накриваємо м’ясо плівкою і відбиваємо молоточком.

Потім шматочки солимо, перчимо по обидва боки, складаємо в миску, накриваємо плівкою і залишаємо маринуватися.

Обчищену від лушпиння цибулю нарізаємо тонкими чверть кільцями, свіжі помідори – півкільцями.

Картоплю, очищену і промиту, нарізаємо кружечками і відправляємо в окрему миску.

У картоплю додаємо сіль, перець, майонез, сметану (у мене густа домашня сметана, не кисла) і перемішуємо.

Форму для запікання змащуємо рослинною олією.

Викладаємо половину цибулі: робимо своєрідну «подушку».

На цибулю розкладаємо кружальця картоплі.

На картопля кладемо шматочки м’яса.

М’ясо змащуємо рослинною олією, зверху викладаємо решту цибулі.

Розподіляємо часточки помідорів, солимо їх, перчимо.

Форму накриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку: на 1 годину.

Через годину дістаємо форму, прибираємо фольгу і посипаємо тертим сиром.

Повертаємо в духовку ще на 5 хвилин.

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...