Свинина, тушкована по-польськи, - м’яка, соковита і смачна

Свинина, тушкована по-польськи, виходить дуже м’якою, соковитою і смачною. Для приготування цієї страви краще купити свинячу вирізку, ріпчасту цибулю можна додавати або ж виключити її з переліку інгредієнтів, передають Патріоти України.

Обсмажувати м’ясо слід на олії соняшниковій, але можна використовувати і свинячий смалець або попередньо посмажити сало, а потім вже приступати до смаження м’яса.

Тушкувати м’ясо слід 30-45 хвилин, правда час багато в чому залежить від того, яка частина свинини використовується для приготування страви. Наприклад, свиняча вирізка вже через 30 хвилин тушкування стане м’якою, а ось м’якоть свинини буде тушкуватися не менше 45 хвилин.

Інгредієнти:

  • Свиняча вирізка – 350-450 г.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 70-100 г.
  • Олія – для смаження м’яса.
  • Вода – приблизно 100 мл.
  • Борошно – 1,5 ст. л.
  • Зелень – для прикраси готової страви.

Як приготувати свинину:

1. Свинячу вирізку дуже добре вимийте, а потім гострим ножем наріжте її на середні за розміром шматочки.

2. Ріпчасту цибулю очистіть, сполосніть під краном проточної води, наріжте її півкільцями або ж кубиками.

3. На сковороді розігрійте олію і викладіть шматочки нарізаного м’яса.

4. Обсмажте м’ясо буквально хвилин 5-7, а потім викладіть до нього нарізану ріпчасту цибулю.

5. Обсмажте цибулю до м’якості разом з м’ясом. За часом ця процедура займе не більше 3 хвилин.

6. Влийте в сковороду воду, додайте сіль і перець чорний мелений за смаком.

7. Потім додайте борошно і дуже добре все перемішайте.

8. Поставте сковороду на плиту, накрийте її обов’язково кришкою. Тушкуйте м’ясо протягом 30-45 хвилин.

Подавайте свинину тушковану по-польськи прямо в сковороді до столу, а можете розкласти страву порційно в тарілки. Зверху не забудьте викласти вимиту і подрібнену зелень. Це може бути кріп, петрушка або ж якась інша зелень

Бережіться! Які продукти підвищують ризик гіпертонії

четвер, 5 червень 2025, 6:47

Деякі продукти значно підвищують ризик гіпертонії (високого тиску), особливо при регулярному або надмірному вживанні. Ось основні групи продуктів, які варто обмежити або уникати, якщо ти хочеш знизити ризик гіпертонії, передають Патріоти України.

Є секрет! Що додати в тісто для пельменів, щоб воно вийшло м’яким та еластичним

четвер, 5 червень 2025, 6:13

Виявляється, що один інгредієнт відповідає за такі якості пельменного тіста, як м’якість і еластичність. Нерідко процес приготування домашніх пельменів зазнає краху саме через те, що з тістом у господині не склалося, а якщо точніше, то не склеїлося, а ...