Сир з кефіру в домашніх умовах: Дуже смачно та економно

Такий сир дуже ніжний і смачний, навіть сметану додавати не потрібно. Приготований він з натурального сільського молока шляхом сквашування при кімнатній температурі, — ділиться рецептом кулінарка Марина Гармаш, яка раніше розповідала про заготівлю на зиму корисної обліпихи. — Чим щільність та жирність молока вище, тим більше сиру у вас вийде

Інгредієнти: молоко — 3 л

Приготування:

Молоко поставте в тепле місце, бажано біля грубки або духовки. Залиште до повного скисання, кришкою не закривайте, можна прикрити марлею. На стінках банки утворюються «ходи», кефір стане міцним, мішати його не потрібно. У високу каструлю, на самий низ постеліть марлю, ганчірочку або картон, щоб при нагріванні банка не лопнула. Поставте банку з кефіром, налийте води. Ставимо на середній вогонь, варимо до тих пір, поки в банці не стане утворюватися зверху сироватка, приблизно 25−30 хвилин.

Не витягуйте з води банку, дайте повністю охолонути. Потім постеліть на друшляк марлю, вилийте вміст з банки. Зв'яжіть кінці марлі, покладіть в друшляк і притисніть тарілкою з невеликим гнітом (1 л банку з водою). Залиште сир на 3−4 години, потім приберіть його в харчовій контейнер (без марлі) Готовий сир м'який, неперетоплений.

Бюджетно і дуже смачно! Паштет із курячих сердечок

субота, 6 грудень 2025, 9:57

Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...

Є секрет! Як зварити ідеальний рис, який не злипається

субота, 6 грудень 2025, 8:50

Коли справа доходить до приготування рису, співвідношення між кількістю крупи та води має абсолютно вирішальне значення, як і температура, яка готує рис на різних етапах процесу, та тривалість його приготування, передають Патріоти України. Недоварюванн...