
Такий сир дуже ніжний і смачний, навіть сметану додавати не потрібно. Приготований він з натурального сільського молока шляхом сквашування при кімнатній температурі, — ділиться рецептом кулінарка Марина Гармаш, яка раніше розповідала про заготівлю на зиму корисної обліпихи. — Чим щільність та жирність молока вище, тим більше сиру у вас вийде
Інгредієнти: молоко — 3 л
Приготування:
Молоко поставте в тепле місце, бажано біля грубки або духовки. Залиште до повного скисання, кришкою не закривайте, можна прикрити марлею. На стінках банки утворюються «ходи», кефір стане міцним, мішати його не потрібно. У високу каструлю, на самий низ постеліть марлю, ганчірочку або картон, щоб при нагріванні банка не лопнула. Поставте банку з кефіром, налийте води. Ставимо на середній вогонь, варимо до тих пір, поки в банці не стане утворюватися зверху сироватка, приблизно 25−30 хвилин.
Не витягуйте з води банку, дайте повністю охолонути. Потім постеліть на друшляк марлю, вилийте вміст з банки. Зв'яжіть кінці марлі, покладіть в друшляк і притисніть тарілкою з невеликим гнітом (1 л банку з водою). Залиште сир на 3−4 години, потім приберіть його в харчовій контейнер (без марлі) Готовий сир м'який, неперетоплений.
Різноманітні чаї спроможні не лише втамувати спрагу, а й впливати на здоров'я та стан людей, знімаючи стрес, втому чи головний біль. Втім, варто знати, що не всі чаї однаково корисні, передають Патріоти України. Власне, йдеться не стільки про види чаїв...
Чи знаєте ви, що неправильне заморожування м’яса може не лише зіпсувати його смак, а й завдати шкоди здоров’ю? Багато людей допускають одну поширену помилку - тримають м’ясо в морозилці занадто довго, навіть не підозрюючи про наслідки, передають Патріо...