Сир з кефіру в домашніх умовах: Дуже смачно та економно

Такий сир дуже ніжний і смачний, навіть сметану додавати не потрібно. Приготований він з натурального сільського молока шляхом сквашування при кімнатній температурі, — ділиться рецептом кулінарка Марина Гармаш, яка раніше розповідала про заготівлю на зиму корисної обліпихи. — Чим щільність та жирність молока вище, тим більше сиру у вас вийде

Інгредієнти: молоко — 3 л

Приготування:

Молоко поставте в тепле місце, бажано біля грубки або духовки. Залиште до повного скисання, кришкою не закривайте, можна прикрити марлею. На стінках банки утворюються «ходи», кефір стане міцним, мішати його не потрібно. У високу каструлю, на самий низ постеліть марлю, ганчірочку або картон, щоб при нагріванні банка не лопнула. Поставте банку з кефіром, налийте води. Ставимо на середній вогонь, варимо до тих пір, поки в банці не стане утворюватися зверху сироватка, приблизно 25−30 хвилин.

Не витягуйте з води банку, дайте повністю охолонути. Потім постеліть на друшляк марлю, вилийте вміст з банки. Зв'яжіть кінці марлі, покладіть в друшляк і притисніть тарілкою з невеликим гнітом (1 л банку з водою). Залиште сир на 3−4 години, потім приберіть його в харчовій контейнер (без марлі) Готовий сир м'який, неперетоплений.

Буде дуже ніжним! Як приготувати картопляне пюре без грудочок, щоб тануло в роті

неділя, 19 січень 2025, 18:10

Картопляне пюре виходить дуже ніжним на вершках, а не на молоці, передають Патріоти України. Не шкодуйте й вершкового масла – у кілограм відвареної картоплі потрібно додати 100 грамів. Які ще секрети приготування ніжного картопляного пюре знають досвід...

Є секрет! Як відварити яловичину, щоб вона вийшла ніжною та смачною

неділя, 19 січень 2025, 17:15

Відварена яловичина – дуже корисний для здоров’я продукт. Приготовлена таким чином яловичина забезпечує організм залізом і підтримує рівень еритроцитів у крові, передають Патріоти України. Якщо знати спосіб, завдяки якому навіть найжорсткіше м’ясо стан...