Сирна запіканка з рисом та сухофруктами - дуже проста в приготуванні

Шматок такої солодкої та ситної запіканки відмінно підійде на сніданок чи на перекус, передають Патріоти України.

Перелік продуктів:

Форма – 18 см

  • Кислий сир – 600 г
  • Рис відварений – 300 г
  • Сметана – 70 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Сухофрукти – 170 г (курага, родзинки, чорнослив, вишня, цедра цитрусових)

Приготування:

У чаші з’єднати сир, сметану, 1 яйце, цукор, ванільний цукор та сіль. Пробити блендером у однорідну масу

Якщо немає блендера, сир можна протерти через сито і потім додати інші інгредієнти і перемішати вже лопаткою.

Два яйця, що залишилися, трохи збити вилкою в окремій чаші до легкої піни і влити до сирної маси. Туди ж додати відварений рис і добре перемішати.

Сухофрукти промити і просушити паперовим рушником. Якщо це курага або чорнослив нарізати на шматочки і додати до сирної маси, перемішати

Тісто перекласти у підготовлену форму, розрівняти зверху лопаткою.

Випікати 40-50 хвилин при 180С, духовку розігріти заздалегідь.

Готовій запіканці дати охолонути у формі.

Перед подачею посипати цукровою пудрою.

Якщо сирний сніданок ваш улюблений, то такий варіант запіканки буде гідною альтернативою сирникам.

Смакота! Як засолити сало, щоб шкірка вийшла м’яка і легко відкушувалась

понеділок, 2 червень 2025, 12:08

Кажуть, що пересолити сало просто неможливо – воно просто не бере зайву сіль, але зробити так, щоб шкірка легко відкушувалась, під силу не кожному. Трапляється, що дуже гарне сало з прошарком виходить жорстким, як підошва, а шкірка тягнеться, наче вона...

Є секрет! Що додати в олію, щоб смажена риба вийшла смачнішою

понеділок, 2 червень 2025, 11:07

Зазвичай господині навіть не замислюються над тим, на чому краще приготувати смажену рибу. Для приготування смажених рибних страв зазвичай використовується соняшникова олія. Але не завадить одна добавка, за рахунок якої обсмажена риба набуде набагато ц...